|duminică, septembrie 29, 2024
  • Follow Us!

Isterie la Casa Judeţeană de Pensii 

Isterie la Casa Judeţeană de Pensii

Bătaie pentru bilete de tratament

Săptămâna aceasta, pensionarii s-au călcat pur şi simplu pe picioare pentru a obţine bilete de tratament pentru anul viitor de la Casa Judeţeană de Pensii Vâlcea. Un zvon neaşteptat a pus pe drumuri câteva sute de pensionari încă de la finele săptămânii trecute. Încă de sâmbătă seara, pâlcuri de vârstnici roiau în jurul sediului pustiu al Casei Judeţene de Pensii. Vestea că biletele de tratament au venit sau sunt pe drum i-a înnebunit aproape de tot pe oameni. Duminică seara, coada se formase deja în jurul instituţiei. Impresiile celor care se pironiseră cu noaptea în cap erau amestecate: unii ştiau că biletele trebuie să fie împărţite de la începutul săptămânii, iar alţii că numărul de înregistrare ar fi decisiv.

Coadă la înscrieri

Important pentru oamenii care se înghesuiau la uşile instituţiei părea să fie să se înscrie primii. Pentru menţinerea ordinii au fost chemaţi jandarmii vâlceni, iar pentru eventualele probleme de sănătate ale protagoniştilor au fost prezenţi şi angajaţi ai ambulanţei. După ce au stat aproape două zile la coadă, oamenii ajunseseră în pragul unei crize de isterie în spatele barajelor înălţate ad-hoc de jandarmi, ca la meciurile de fotbal cu suporteri nervoşi. Până la ora 11.00, numărul cererilor era de peste 1200. Până acum doi ani pensionarii veneau pentru bilete trimestrial, iar cozile formate nu căpătau niciodată proporţiile celei de la începutul săptămânii.

Probleme de sănătate

Mai mulţi pensionari din cei aproape 400 care se aflau în faţa instituţiei au avut de altfel probleme de sănătate. În mod normal, fiecare vârstnic trebuie să depună la sediul Casei Judeţene de Pensii Vâlcea o cerere pentru biletul de tratament începând cu data de 10 decembrie. Practic însă lucrurile au stat diferit. Unii dintre bătrâni au venit de la distanţe apreciabile pentru a-şi depune cererile şi au fost revoltaţi că nu pot intra primii. La fiecare 15 minute doar cinci sau zece vârstnici erau lăsaţi să treacă la singurul ghişeu care procesa cererile primite. „Am venit de la capătul judeţului, de la 5 dimineaţa să prind un bilet de tratament, şi când am ajuns aici era moarte de om.” – spune Mioara Florea, din Laloşu – Vâlcea.

Situaţie fără precedent

Şeful Casei Judeţene de Pensii, Gabriel Andreescu a spus că şi-a petrecut noaptea de duminică spre luni, împreună cu angajaţii, în sediul instituţiei pe care o conduce. Pentru Gabriel Andreescu, situaţia apărută este una fără precedent. „N-am mai văzut niciodată aşa ceva la Casa Judeţeană de Pensii Vâlcea. Cred că a fost un concurs de împrejurări complet nefavorabile. Lumea are, din păcate, impresia că lucrurile se stabilesc astăzi şi că ordinea în care ajung pe liste va fi decisivă. Oamenii nu ştiu că nu se merge de fapt pe ordinea în care se înscriu. Cu alte cuvinte, acest chin la care se auto-supun este inutil! Ei se pot înscrie liniştiţi şi anul care vine pentru că numărul biletelor nici nu s-a stabilit pentru judeţul nostru” – a spus directorul Casei de Pensii.

Imagini şocante

Am discutat cu oamenii care veniseră de duminică seara (9 decembrie) pentru a avea un număr de ordine care să le permită obţinerea unui bilet. Imaginile surprinse de noi la orele 12, luni, 10 decembrie a.c., după ce deja se depuseseră peste 1000 de cereri, sunt elocvente. Pe www.ziaruldevalcea.ro puteţi urmări şi un scurt film realizat la faţa locului. Deputatul PSD, Aurel Vlădoiu a discutat cu câţiva dintre pensionari şi a promis depunerea unei interpelări în cursul zilei de marţi, iar liderul organizaţiei municipale a aceluiaşi partid, Ion Tudor, s-a referit pe larg la această nedorită situaţie în cadrul conferinţei de presă de luni.

(Impact) Traian Dobrinescu s-a făcut de râs
(Politica) Declaraţiile de avere ale deputatului Ungureanu…
(Editorial) Avocatul Petre Ungureanu – Bebe, tu poţi ?
(Administratie) O nouă localitate pe harta judeţului
(Sparle si soparle) Sparle si Soparle
(Administratie) Curtea de Apel a decis: Rejudecarea procesului …
(Impact) Isterie la Casa Judeţeană de Pensii
(Politica) Ion Tudor atrage atenţia
(Actualitate) „Seara de colinde“ a ajuns la ediţi…
(Administratie) Renga, primul prefect gentelman
(Administratie) Licitaţie pentru căminul de bătrâni
(Actualitate) Spectacol gratuit pentru copii
(Actualitate) Râmnicul – înfrăţit cu un oraş turcesc
(Politica) Liberalii acordă atenţie comunei Dăeşti
(Actualitate) Isterie la Casa Judeteana de Pensii Valcea

Leave a Response