|duminică, septembrie 29, 2024
  • Follow Us!

Un bărbat din Vâlcea, Florea Popescu, de 41 de ani a murit cu zile în condiţii misterioase 

Mort cu zile în faţa spitalului

Un bărbat din Vâlcea, Florea Popescu, de 41 de ani a murit cu zile în condiţii misterioase în curtea Spitalului de Urgenţă Vâlcea, dintr-o banală răceală, după ce a fost plimbat timp de două ore între un spital şi altul. Medicul legist nu a putut stabili până în prezent cu exactitate ce a dus la moartea omului, iar familia acestuia a depus plângeri şi la Poliţie, şi la Colegiul Medicilor, susţinând că este vorba despre o culpă medicală.

O răceală … fatală

Bărbatul a răcit de sărbători, iar în noaptea de 1 spre 2 ianuarie a simţit o durere puternică în gât. Şi-a trezit din somn soţia, pe Elena Morcoşoiu (38 de ani) şi i-a spus să cheme o salvare, pentru că nu mai putea respira. „Era 2.30 noaptea, am sunat de trei ori la salvare şi nu a venit. Am aşteptat mai multe de 20 de minute în faţa blocului, în frig, el era în chiloţi şi pijama, iar eu desculţă şi în cămaşă de noapte. Până la urmă m-a auzit un vecin că strigam după ajutor şi ne-a dus el la spitalul judeţean, la urgenţe.

Medicul de gardă i-a băgat în venă 18 fiole de Miofilin şi un Algocalmin, şi i-a luat tensiunea la cererea mea. După aceea ne-a spus că nu e de competenţa lui, să mergem la ORL, la Spitalul numărul 2. Am plecat într-o salvare, doar cu şoferul şi cu un brancardier, iar acolo o doamnă doctor, Aurelia Ungureanu a cerut o spatulă, s-a uitat în gâtul lui şi a spus că nu are nimic în gât, că nu are ce să-i facă şi să mergem înapoi la Spitalul Judeţean. Eu am început atunci că plâng şi i-a spus că nu este posibil să mergem aşa, doar cu şoferul salvării. S-a urcat şi ea în salvare, iar când am ajuns în curtea spitalului, soţul meu s-a sufocat.

L-am simţit căzând pe mine şi am început să strig. Atunci, doamna doctor l-a tăiat la gât, a încercat să-i facă o traheostomie, dar eu cred că atunci a murit. La ora 4.30 soţul meu era mort, plin de sânge peste tot, l-au dus într-o toaletă a spitalului, parcă era un porc. Era într-o baltă de sânge. Eu am plecat să-i caut pe fraţii lui şi acolo l-am găsit atunci când m-am întors cu ei. Era o imagine de coşmar.

Nu este posibil să ne trateze aşa, ca pe animale. Eu m-am gândit că ne-au luat drept aurolaci, de aceea ne-au tratat aşa.” – spune soţia victimei. În urma lui Florea a rămas o fată de 20 de ani, din prima căsătorie, care este acum studentă la Vâlcea. Florea nu avea nici o problemă de sănătate, lucru certificat chiar de faptul că fusese selectat pentru a pleca în Bostnia Herţegovina, în 1997, când lucra la unitatea de geniu din Râmnicu Vâlcea.

Nu se cunoaşte cauza morţii

 Medicul legist Daniel Roncea, cel care a făcut necropsia victimei a scris pe certificatul medico-legal „insuficienţă acută cardio-respiratorie” drept cauză a morţii, deşi până în prezent spune că nu ştie exact ce a putut provoca decesul. „Nu mi-am putut da seama până acum ce a produs decesul.

Nu s-a găsit nici un corp străin în gât, care ar fi putut obstrucţiona căile respiratorii, amigdalele nu erau atât de inflamate încât să ducă la sufocare, iar dacă o fi fost vreun edem probabil s-a resorbit între timp.” – a spus medicul legist Daniel Roncea, cel care a autopsiat cadavrul. În acest moment a fost declanşată atât o anchetă penală, cât şi una medicală, de la Colegiul medicilor, pentru a se stabili exact situaţia, dar cert este că pentru toată lumea este un caz delicat.

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Maternitatea din Râmnicu Vâlcea, mizerie şi dez…
(Impact)Organizare haotică la Oficiul Poştal – Os…
(Actualitate)Majorarea de la Oltchim, amânata
(Impact)Cinci răniţi într-un accident la Câineni
(Actualitate)Botezul Domnului – Boboteaza şi Sfântul Ioan
(Administratie)Localităţi vâlcene: Comuna Alunu
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Impact)Un bărbat din Vâlcea, Florea Popescu, de 41 de …
(Fapt divers)Înecată în Popeşti
(Sport)Astăzi se reunesc şi „municipalii” …
(Fapt divers)Prostituate vămuite de sărbători
(Administratie)Toate drumurile naţionale din Vâlcea sunt pract…
(Turism)Voineasa – o staţiune montană recomandată…
(Finante)În atenţia contribuabililor care desfăşoară act…
(Administratie)Primãria extinde iluminatul public în muni…

Leave a Response