|duminică, septembrie 29, 2024
  • Follow Us!

Localităţi din judetul Valcea – magnet pentru accidente 

Localităţi – magnet pentru accidente

Şi pe DN 64 şi D67, spre Drăgăşani şi Horezu există numeroase puncte periculoase, care dus la producerea accidentelor. Pe Drumul Naţional 67 au fost produse în ultimul an 59 de accidente grave, soldate cu 7 morţi, 42 de răniţi grav şi 42 de răniţi uşor, iar pe DN 64 s-au înregistrat 80 de accidente, în urma cărora 17 persoane şi-au pierdut viaţa, iar 35 au fost rănite grav şi 59 – uşor. Pe DN 67, spre Horezu există puncte periculoase la Mihăeşti (8 accidente), Bărbăteşti (7 accidente) şi Căzăneşti (8 accidente), iar spre Drăgăşani, pe DN 64 la Băbeni (9 accidente), Râmnicu Vâlcea (20) şi Prundeni (7).

Vâlcea se situează însă în continuare pe un loc fruntaş, cinci în topul judeţelor cu cele mai multe accidente rutiere, în condiţile în care străzile au rămas aceleaşi, infrastructura este la fel de proastă, dar traficul se compară, ca şi densitate, cu cel de pe DN 1. „Este o singură diferenţă la noi faţă de DN1: Vâlcea este tranzitată de mai multe camioane decât de maşini mici, în special pe Valea Oltului, iar judeţul se situează în topul naţional în privinţa numărului de kilometri de drumuri naţionale.

Pentru a putea preveni cât de cât acest lucru ar trebui să existe străzile cu benzi duble pe un singur sens, semnalizare mai bună, dotări pentru maşinile de poliţie şi multe altele. În plus, la Poliţia Rutieră este o lipsă acută de cadre, dar la sfârşitul lui 2007 au fost deblocate 17 funcţii, iar pentru acest an au mai fost solicitate încă 18.” – a precizat comisarul şef Nicolae Sărdărescu, adjunctul şefului IPJ Vâlcea.

Leave a Response