|luni, noiembrie 25, 2024
  • Follow Us!

Stația CNG București – Autostrada A1, în linie dreaptă pentru construire 

randare proiect statii CNG Romania

Comunicat de presă

Stația CNG București – Autostrada A1, în linie dreaptă pentru construire

Râmnicu Vâlcea, februarie 2018

Autorizația de construire a primei stații publice de alimentare cu CNG (gaz natural comprimat pentru vehicule), din seria celor 9 ce urmează a fi realizate în cadrul proiectului CNG România, a fost emisă.

Stația București A1 este prima din rețeaua ce urmează a fi construită până la finalul anului viitor în cadrul proiectului CNG România

Stația va fi situată în zona Kika Militari lângă Autostrada A1 pe sensul de mers Pitești – București, la 500 m de sensul giratoriu, ieșirea către Hornbach Militari, cu acces facil din ambele sensuri ale Centurii Capitalei și Autostrăzii A1, precum și din sensul de ieșire din București.

Poziționarea stației se subscrie strategiei proiectului de a deservi tranzitul pe rețeaua principală TEN-T dar și aglomerările urbane adiacente.

Stația va fi prima dintre cele 9 ale proiectului CNG România planificate a fi construite în Arad, Timișoara, Deva, Pitești, Constanța, Craiova, Drobeta Turnu Severin şi Sibiu, estimând că vor fi în totalitate funcționale până la finalul anului 2019.

La data inaugurării, Denisson Energy și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule – NGVA România, parteneri în proiect, își propun să lanseze prima platformă de comunicare între actorii care activează în piața CNG din România, vizând astfel creșterea gradului de conștientizare a tehnologiei și prezentarea avantajelor oferite de aceasta.

Despre CNG România:

Proiectul derulat de Denisson Energy și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule – NGVA România în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei (CEF), vizează implementarea primei reţele de staţii de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat din România de-a lungul coridoarelor pan-europene.

În valoare de 5,2 milioane de EUR, proiectul beneficiază de o cofinanțare de 85% din partea Uniunii Europene și urmărește, printre altele, decarbonizarea și îmbunătățirea mobilității în Europa, prin amplasarea primei rețele de stații de CNG din România, pe axa centrală a coridoarelor principale de transport rutier TEN-T care leagă Centrul și Vestul U.E. cu statele din Sud-Vest și cu Marea Neagră, Constanța fiind punctul terminus al coridorului.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare ale acestuia puteți găsi accesând www.cngromania.eu .

 

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

logo Antares

Leave a Response