Adunarea Generală a AJF a decis în şedinţă ordinară,
Adunarea Generală a AJF a decis în şedinţă ordinară,
Sistemul competiţional pentru sezonul viitor nu se modifică
– din sezonul viitor, însă, la liga a patra va fi reintrodus campionatul de copii şi juniori
(Foto Jackie Pintilie)
Vineri, 8 februarie, la Sala VIP din Complexul Sportiv Traian a avut loc Adunarea Generală ordinară a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vâlcea. Au participat, ca invitaţi, directorul DSJ Vâlcea, profesorul Adrian Comănescu, primarul Râmnicului, Mircia Gutău, reprezentanţi ai Poliţiei, ai prefecturii dar şi preşedintele de onoare al AJF Vâlcea, Constantin Pârvu.
Şedinţa a fost condusă de şeful fotbalului vâlcea, Jackie Pintilie. Alături de acesta au stat cei doi vicepreşedinţi, Nicu Chiriţă şi Viorel Neacşu, dar şi trei dintre membrii Biroului Executiv, Dan Săraru (reprezentantul echipelor din Liga a IV-a), Mitică Drăgănescu (reprezentantul echipelor din Liga a V-a) şi trezorierul Gheorghe Joiţa.
Gutău: „Am sprijinit sportul”
„De când sunt primar am sprijinit sportul pentru că eu am considerat că sportul creează personalităţi şi că, de altfel, şi eu m-am realizat prin sport. De asemenea, cred că sportul creează oameni de valoare. În scurt timp, la stadion vom amenaja o sală modernă de box, o alta de haltere, o sală de forţă şi un club. De asemenea, vom pune la dispoziţia sportivilor de la Chimia câteva camere în care aceştia să locuiască pentru a nu mai fi probleme cu fotbaliştii de la CSM.
Cât priveşte stadionul, acesta este între primele 5 din ţară, ca dotare şi amenajare. În scurt timp vom mai monta acolo o tabelă de marcaj modernă şi vom începe construcţia nocturnei. Vreau ca atunci când vom promova în prima divizie să avem o bază sportivă, un stadion cu care să ne mândrim”, a spus primarul Râmnicului, Mircia Gutău.
Copiii trebuie readuşi la sport
A urmat reprezentantul Poliţiei care a vorbit despre consecinţele care vor decurge în momentul în care îşi va intra în rol noua lege de combatere a violenţei pe terenurile de sport. Profesorul Silviu Grecu, directorul Şcolii generale nr. 2, a vorbit despre importanţa readucerii copiilor pe terenurile de sport, după care preşedintele de onoare al AJF, Constantin Pârvu, a amintit importanţa fenomenului fotbalistic pentru localităţile judeţului.
A fost apoi, validat în funcţia de secretar general al AJF Vâlcea actualul arbitru asistent divizionar A, Daniel Demetrescu. „E un băiat bun, face treabă, vine la serviciu şi cred că fiecăruia dintre dumneavoastră v-a oferit lămuriri atunci când i-aţi cerut”, a spus şeful AJF, Jackie Pintilie, despre cel ce de acum nu va mai fi interimar, ci secretar general în activitate.
Trei partide întrerupte
A urmat apoi raportul pe care l-a dat Adunării Generale reprezentanţii tuturor comisiilor. A început Viorel Dina, şeful Comisiei de Competiţii. „În turul campionatului actual, la Liga a IV-a şi a V-a au fost 3 meciuri care s-au întrerupt. 6 jocuri au fost pierdute de echipele care au folosit în partidele respective jucători care aveau 4 cartonaşe galbene. Au mai fost alte 8 echipe nou-înfiinţate”, a spus Dina.
Multe etape de suspendare
Raportul cel mai amănunţit a fost cel al Comisiei de Disciplină. Cu precizarea că asupra acestuia vom reveni, spicuim câteva aspecte punctate de şeful acestei comisii, Constantin Lazăr. În turul campionatului, comisia s-a întrunit de 21 de ori, cu o prezenţă a membrilor săi de 90 la sută. Au fost dictate un număr de 90 de etape de suspendare pentru cumul de cartonaşe galbene, 17 etape de suspendare pentru înjurii şi proteste la adresa arbitrilor, 9 etape suspendare pentru lipsă asistenţă medicală la gazde şi 19 etape de suspendare pentru neprezentarea echipelor.
85 de tineri arbitri
Profesorul Emil Ciulei a prezentat activitatea Comisiei de Copii şi Juniori, iar profesorul Victor Nadolu (inspector la DSJ Vâlcea) a prezentat activitatea Comisiei pentru Statute şi Regulamente. Comisia îi mai are în componenţă pe directorul Clubului Chimia, Ion Iorgu, şi organizatorul de competiţii al aceleaşi instituţii sportive, Constantin Ariciu. Am aflat astfel că această comisie a soluţionat în turul campionatului un număr de 14 cazuri, toate soluţionate conform Regulamentului de Ordine Interioară a AJF, fără a exista contestaţii.
Profesorul Grigore Tomoiagă, şeful Comisiei de Arbitri, a punctat faptul că în 2007 au fost cooptaţi în rândurile acestui organism un număr de 85 tineri arbitri, şcolarizaţi în două serii. 4 arbitri vâlceni au promovat în 2007 în Liga a III-a, iar 3 arbitri au făcut pasul spre Liga I. Tomoiagă a mai spus că în perioada 22-24 februarie se va organiza un curs intensiv pentru tinerii arbitri, la Brădişor. De notat că în turul campionatului un număr de 20 de arbitri au fost sancţionaţi cu reţinerea de la delegare.
Baremurile de arbitraj trebuie plătite la teren
Jackie Pintilie a informat Adunarea Generală despre cele discutate la ultima şedinţă a FR Fotbal. De asemenea, s-a amintit faptul că pe 31 mai trebuie să aibă loc jocurile de baraj pentru accederea în Liga a III-a. Noutatea constă în faptul că de acum perioada de transferări s-a prelungit până pe data de 14 martie, deci încă două săptămâni după reluarea campionatului.
De acum nu se mai poate plăti cauţiunea decât pentru cumul de cartonaşe galbene, pentru al patrulea cartonaş galben luat de un jucător, apoi pentru cel de-al şaptelea, al nouălea sau al zecelea. Baremurile de arbitraj trebuie obligatoriu plătite la teren. Echipa care nu face acest lucru riscă să nu mai fie programată pentru jocul următor. De asemenea, din retur, pentru Liga a IV-a arbitri vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi. Cât priveşte observatorii, unii au fost suspendaţi, alţii chiar excluşi. Pintilie a mai anunţat că din acest an Adunarea Generală a AJF Vâlcea se va ţine o dată la 1 an şi nu din 6 în 6 luni, aşa cum era până acum.
Nu se modifică sistemul competiţional
Ultimul punct pe ordinea de zi a şedinţei a fost discuţia privind o eventuală modificare a sistemului competiţional începând cu sezonul 2008-2009. au fost 4 variante, însă Adunarea Generală a stabilit, cu doar 3 voturi împotrivă şi o abţinere, ca şi în campionatul viitor, atât în Liga a IV-a cât şi în Liga a V-a să se joace ca acum, adică o serie a câte 18 echipe la eşalonul 4 şi 4 serii a câte 12-14 echipe, la Liga a V-a.
De asemenea, s-a amintit faptul că din sezonul viitor echipele din Liga a V-a vor fi obligate să aibă în teren pe toată durata unui meci un număr de 3 jucători sub 20 de ani, iar la Liga a IV-a se va reintroduce campionatul de juniori. Ora şi ziua de desfăşurare a meciurilor din returul Ligii a IV-a va fi sâmbăta de la 11,00, aşa cum au vrut majoritatea delegaţiilor echipei din acest eşalon.
Alte titluti din edita curenta
(Impact)Case înghiţite de pământ la Mateeşti
(Politica)Nicolae Jivan pleacă din PNL Valcea
(Administratie)Primarul Gheorghe Şerban a făcut fabrică de pro..
(Impact)Leasă îl sponsorizează pe Becali
(Actualitate)Sinistraţii de la Ocnele Mari – în pragul…
(Sparle si soparle)Sparle si soparle
(Fapt divers)Sute de mii de euro pentru şcolirea hackerilor ..
(Actualitate)Valea Oltului, coşmarul şoferilor
(Sport)Adunarea Generală a AJF a decis în şedinţă ordi…
(Editorial)Campanie profesionistă
(Fapt divers)Miliţianul Chituc nu ştie ce face
(Finante)Atenţie angajatori: se apropie termenul limită …
(Actualitate)Nouă microhidrocentrale noi la Vâlcea.
(Administratie)Balul bobocilor, din bani destinati sportului s…
(Fapt divers)IPJ Valcea Buletin de presa