In atentia persoanelor care s-au întors în România: grăbiţi-vă şi completaţi declaraţia fiscală
Persoanele care au muncit în străinătate şi s-au întors deja în România, nu ar trebui să uite să îşi completeze declaraţia fiscală şi să o trimită la oficiul fiscal străin. În acelaşi timp, acest lucru presupune oportunitatea primirii taxelor plătite în plus.
„Lucrul cel mai important de reţinut este faptul că taxele pot fi rambursate din ultimii 4-5 ani. Acest lucru presupune că, persoanele care au muncit în străinătate în anii 2013-2014 au acum ultima şansă pentru a completa declaraţia fiscală. Vă recomandăm să începeţi procesul de rambursare al taxelor din aprilie.“ – ne spune managerul general RT TAX, Adriana Ciupe.
Pentru a începe procesul de rambursare al taxelor, o persoană trebuie să afle care sunt documente necesare pentru acest proces. De obicei, sunt necesare documente de la angajator care conţin informaţii despre venitul persoanei şi taxele plătite. În funcţie de ţara străină, sunt necesare şi alte documente sau fluturaşii de salariu. „Persoanele care nu au toate documentele, pot aplica pentru rambursarea taxelor. Este foarte comun ca persoanele să aplice pentru rambursarea taxelor şi nu au unele documente. În aceste cazuri, noi contactăm foştii angajatori pentru a le obţine.“ – ne explică A. Ciupe.
De asemenea, persoanele care au muncit în străinătate trebuie să se intereseze dacă pot primi şi alte beneficii. În ţări precum Germania sau Norvegia, există sisteme de primire a alocaţiei foarte bine dezvoltate: „De exemplu, dacă unul dintre părinţi lucrează în Germania, iar celălat locuieşte în România, familia poate cere alocaţia pentru copii, Kindergeld. Suma de bani variază între 194 EUR şi 225 EUR pe lună. Şi Norvegia are grijă de copiii expatriaţilor – alocaţiile aparţin copilului până când acesta împlineşte 18 ani “– ne-a comunicat A. Ciupe.
Conform experţilor fiscali, prin completarea corectă a declaraţiei fiscale şi trimiterea informaţiilor către autoritatea fiscală străină, rambursările pot reprezenta o sumă considerabilă în buzunar. Românii primesc în medie 804 EUR.
Dupa modul cum vorbeste doamna respectiva, atunci cand i se adreseaza un client nemultumit de serviciile dumnealor, si dupa cum in curand o sa aiba si o reclamatie la politie si la toate institutiile care sa investigheze cazul RT TAX, nu stiu daca mai se poate adauga ceva decat un avertisment clar.
Th3Mirr0r