|duminică, septembrie 29, 2024
  • Follow Us!

Comentarii de Tiberiu Pîrnău 

Comentarii de Tiberiu Pîrnău

Penibil până la capăt

Deunăzi, unul dintre redactorii publicaţiei noastre mi-a adus la cunoştinţă modul penibil şi total nedeontologic în care un ziarist vâlcean, patron de gazetă, încearcă să-i facă imagine primarului Dobre din Dăeşti. Gazetarul îmbătrânit în rele şi-a dat în petic într-o şcoală, a urlat, i-a ameninţat pe profesori, într-un cuvânt a adoptat un comportament de-a dreptul grobian. Individul nu este la prima ispravă de acest gen, fiind cunoscut în breasla, dar şi în societate, în general, ca fiind un om fără scrupule, care acţionează în funcţie de câte fise îi bagi la teşcherea.

Un ziarist tonomat, care-şi face de rusine profesia şi colegii. Aflat la braţ cu primarul Dobre, de care-l leagă interese de natură personală, ziaristul s-a înnegrit de furie proletară, când l-a văzut pe candidatul liberal, tânărul Popolan, la o întrunire publică. Acesta venise la o întâlnire a cadrelor didactice şi a părinţilor elevilor din localitate în calitate de invitat, având în vedere multiplele ocazii în care a ajutat instituţiile de învăţământ de pe raza localităţii, atunci când i s-a solicitat sprijinul.

Primarul a apărut şi el cu aghiotantul-ziarist să-şi facă imagine printre profesori, dar planurile le-au fost dejucate. La fel ca în proverbul: Hoţii strigă hoţii!, portavocea edilului, ziaristul-tonomat, a început să strige ca din gură de şarpe: Popolan îşi face campanie electorală în şcoală! Mai mare râsul, nu altceva! Atunci când i s-a reproşat faptul că bate câmpii, ziaristul a început să-şi dea arama pe faţă şi să-i ameninţe pe toţi cei prezenţi. Cum poate să mai fie credibil şi echidistant patronul de ziar, când toţi dăeştenii cunosc faptul, că deţine în zonă un teren, pe care a edificat nişte construcţii fără autorizaţii, iar primarul Dobre s-a făcut că nu le vede?!

Penibil până la capăt! Singurul care a avut de pierdut din acest incident a fost bietul primar Dobre, care s-a ales cu antipatia a peste 50 de persoane, votante cu acte în regulă pe raza comunei Dăeşti. Sincer, am scris cu o oarecare reţinere, nu teamă, aceste rânduri, dar nu am avut cum să nu-i pun oglinda în faţă „vechiului” meu coleg Romeo Popescu, care se crede moralistul numărul unu al judeţului şi care vede paiele din ochii altora, nefiind conştient de bârna din ochiul său.

Preşedintele a picatul testul de…sinceritate

Preşedintele Consililiului Judeţean, Dumitru Buşe, a început să semene în ultima perioadă din ce în ce mai mult cu un Don Quijote modern, dar cam ipocrit. Dulcineea lui este visul de a fi primar. Dar să explic de ce spun că este un cavaler cam ipocrit: Am văzut zilele trecute o emisiune la postul de televiziune VTV, unde demnitarul vâlcean, tuna şi fulgera împotriva primarului Mircia Gutău, pe care-l acuza de câte-n lună şi-n stele.

Îl acuza, printre altele, că vrea să distrugă centrul oraşului, împreună cu o firmă de apartament, care intenţionează să construiască o parcare, îl mai acuza pe edil că a distrus spaţiile verzi şi a permis să se construiască blocuri în locuri dintre cele mai aglomerate. Stop! Mai, mai, că era cât pe-aici să cad în plasa întinsă de politicianul Buşe şi să-i acord o bilă albă a la Turcescu pentru că a punctat bine în acest început de campanie electorală.

Dar Domn Mitică (vorba unor colegi cam răutăcioşi), cum să mai mizez eu pe sinceritatea dumneavoastră, când ştiu foarte bine, că terasa mobilă din centrul oraşului (acea de pe terasa parcului Mircea cel Bătrân), care strică tot aspectul frumoasei zone centrale, îi aparţine firmei, unde sunteţi acţionar? Cum să mai cred eu în spusele domnului Buşe, când domnia sa împreună cu un asociat ridică ditamai blocul, taman în buricul târgului, afectând cu nonşalanţă un întreg trotuar? Personal nu am nimic cu preşedintele Buşe, pe care-l consider, de altfel, un abil politician, dar în seara respectivă, în opinia mea, a picat cu brio testul de…sinceritate.

Lecţie dată politicienilor-bărbaţi

Am citit zilele trecute într-un ziar local o expresie, care m-a distrat toată ziua. Aceasta suna cam aşa: „După ce l-am atacat în nenumărate rânduri pe parlamentarul X, mă văd acum forţat să-l laud…”. Mă văd, însă, şi eu acum nevoit să încep o formulare asemănătoare. Adică …mă văd forţat să scriu două fraze pozitive despre fostul prefect Anuţa Handolescu, care i-a refuzat pe foştii colegi de partid, când i s-a propus să candideze la funcţia de preşedinte a Consiliului Judeţean. Doamna Handolescu le-a dat, astfel, o lecţie de verticalitate tuturor bărbaţilor-politicieni din judeţul Vâlcea, preferând să rămână în continuare un înalt funcţionar public.

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Consilierul judetean Dumitru Persu a incalcat l…
(Impact)Poluare de Mediu pe strada Depozitelor
(Politica)Bogdan Pistol se implică în proiecte interesante
(Actualitate)Disponibilizaţii Oltchim, sfătuiţi să se angaje…
(Administratie)Doru Ioan Filip va fi ales primar
(Administratie)Primarii din Goleşti şi Şuşani au ajuns la Bru…
(Sport)Municipalii au remizat în Zăvoi cu Minerul Lupeni
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Editorial)Comentarii de Tiberiu Pîrnău
(Fapt divers)Meilă a fost condamnat
(Fapt divers)Un vâlcean, autorul inscripţiilor antisemite şi…
(Fapt divers)Liceenii din Călimăneşti, instruiţi împotriva i…
(Sport)A murit Dumitru Anescu
(Sport)„Chimistele” au bătut la Buzău şi a…
(Administratie)Primarul din Ocnele Mari are grijă de generaţii…

Leave a Response