|duminică, septembrie 29, 2024
  • Follow Us!

Candidatul independent la Primăria Ioneşti, Constantin Neagoe: „Faptele sunt politica mea!“ 

Candidatul independent la Primăria Ioneşti, Constantin Neagoe: „Faptele sunt politica mea!“

Octavian AVRAM

Stăm de vorbă cu Constantin Neagoe, director general la S.C. Comchim S.R.L. şi candidat independent la Primăria Ioneşti.

Cum v-aţi descrie mesajul electoral?

Pot oferi locuitorilor comunei Ioneşti mai mult decât vorbe şi promisiuni. Sunt omul faptelor. Este o ambiţie sau o dorinţă firească de omenie şi respect pentru oamenii Ioneştiului. Nu este o ambiţie personală sau egoistă. Am încercat de-a lungul timpului să fac din ce în ce mai multe pentru această localitate. De aceea m-am gândit să candidez la funcţia de primar, din dorinţa de a fi cât mai aproape de aceşti oameni. Am convingera că pot face foarte mult pentru localitate, dacă voi fi primar.

Sârguinţa edilitară aţi moştenit-o sau aţi învăţat-o?
Şi una şi alta. Trebuie să recunosc că am fost autodidact. Pe toată durata mandatului voi dona dispensarului medical tot salariul meu, lună de lună. Am de gând, şi asta cât mai repede, să dotez dispensarul cu o ambulanţă. Dacă nu vor fi bani la bugetul primăriei, am să o cumpăr eu, din economiile proprii. Doresc să mai realizez şi permanenţă în programul de lucru al dispensarului, cu şoferi pentru salvare şi cadre medicale pentru trei schimburi. Astfel: la orice oră din zi sau din noapte oamenii în suferinţă să aibă un sprijin prin acest dispensar al comunei. Îl voi dota cu toate utilităţile, ustensilele şi medicamentele necesare pentru a se putea interveni prompt; în funcţie de necesităţi. Deja am dus hidroforul, pompa şi toată instalaţia sanitară pentru a fi asigurată apa curentă. Până la iarnă doresc să realizez şi încălzirea centrală.

O altă prioritate pentru comună va fi realizarea unei reţele moderne de aducţiune a apei potabile pentru fiecare locuitor, de asemenea, voi introduce gazul metan, canalizarea, voi construi o staţie de epurare şi voi asfalta toate drumurile comunei. Sunt convins că după ce voi realiza toate aceste obiective menite să ridice nivelul de trai în localitate, voi vor veni şi investitorii.

Ca edil, în cazul în care veţi fi ales, ce facilităţi veţi oferi investitorilor pentru a alege comuna Ioneşti?
Am facilităţi deosebit de avantajoase pentru investitori, şi nu în ultimul rând, voi oferi foarte multe locuri de muncă locuitorilor. Am să public şi pe internet facilităţile pe care eu le voi oferi investitorilor. Investitorul care va avea cel mai bun proiect pentru construirea unei fabrici şi implicit care va asigura cel mai mare număr de locuri de muncă pentru locuitorii Ioneştiului, îi voi dona un teren în suprafaţă de 10 hecatare deţinut de mine lângă Drumul Naţional.

Fac o paranteză şi vă întreb: sunteţi mulţumit cu ce aţi făcut pentru localitatea Ioneşti?
Nu pot fi, de aceea m-am lansat în această cursă electorală. Aş fi putut, în continuare să fiu alături de locuitorii comunei sprijinându-i material şi moral în realizarea diferitelor obiective de interes public. De asemenea, mă puteam mulţumi să fiu alături de comunitate la ceas de sărbătoare. Eu inclusiv sărbătoarea „Mărului” o sponsorizam, suportam singur toate cheltuielile de organizare şi consumaţie. Dorinţa mea era să văd oamenii Ioneştiului, cum în răgazul sărbătorii se bucurau din plin, fără a-şi cheltui economiile. De aceea, voi ajuta localitatea şi cu terenul de 10 hectare pe care îl voi dona pentru realizarea unei fabrici, pentru că astfel se vor asigura multe locuri de muncă. Oamenii nu se vor mai chinui cu naveta sau cu munca în străinătate.

Am cumpărat ferma din comună pentru că stătea nefolosită şi se deteriora. Am pus-o la punct şi am utilat-o cu tot ce trebuia. Am angajat personal pentru fermă şi m-am străduit să le ofer un salariu decent, cuprins între 700 şi 1 000 lei lunar. Trebuie reţinut că nu doresc să extind această fermă şi în nici un caz, să o extind prin acapararea stadionului. Stadionul, tot eu l-am făcut, dar pentru localitate şi în nici un caz pentru interesul personal. Voi moderniza stadionul şi voi prelua şi echipa de fotbal. De fapt, echipa de fotbal a mai fost sponsorizată de mine, fiecărui sportiv îi ofeream câte trei echipamente complete. Când intra echipa pe teren ziceai că sunt jucătorii de la „Steaua”, aşa de frumoşi erau.

De ce vorbiţi despre sponsorizarea echipei de fotbal la timpul trecut?
Deoarece am fost nevoit să renunţ la echipă, din cauza vorbelor şi şicanelor, aduse de unii semeni rău intenţionaţi. Însă acum va fi cu totul altceva. Voi demonstra că viaţa în Ioneşti poate fi frumoasă.

Aţi avut în convorbirile noastre o grijă deosebită pentru „oameni” vorbind despre Ioneşti. Vă puteţi simţi acolo ca într-o familie?
La Ioneşti m-am născut. Ataşamentul şi dragostea pe care le port faţă de toţi locuitorii nu mi-o poate pune nimeni la îndoială. Întotdeauna m-am gândit atât la nevoile materiale ale comunităţii, cât şi la cele spirituale.
Din bugetul personal am finanţat parohiile din satele: Fişcălia, Obeni, Ioneştii Govorei şi Marcea. Am făcut şi două fântâni cu troiţă, situate pe drumul ce duce la biserica din satul Obeni.

Eu am fost bine intenţionat, dar au fost persoane care nu au înţeles gestul meu şi m-au acuzat că am cumpărat preoţii cu bani pentru a-mi face reclamă electorală. Au fost întotdeauna preoţi impresionaţi de dărnicia mea, exclamând că parohiile niciodată nu au avut aşa de mulţi bani. Sunt doar afirmaţii sincere şi nevinovate ale cuvioşilor părinţi. Vă pot asigura că donaţiile au fost folosite strict pentru cumpărarea de odoare bisericeşti , mobilier,realizarea de construcţii, renovări, picturi şi zugrăveli.

Aţi ales să candidaţi ca independent. S-au ocupat oare, locurile la masa aristocraţiei politice?
Candidez ca independent pentru binele localităţii. Dacă voi fi prinar, mă voi înscrie în partidul care va fi majoritar la guvernare. Intenţionez să mă folosesc la maxim de puterea politică pentru a atrage cât mai multe fonduri la bugetul local. Voi demonstra locuitorilor din Ioneşti că au făcut cea mai bună alegere „Votându-mă.”

Leave a Response