Motoarele cu gaz natural ar putea juca un rol foarte important în viitorul transporturilor
Transportul fiabil și rapid este esențial pentru buna funcționare a economiei globale.
Gazul natural ar putea deveni incredibil de important în următorii câțiva ani, deoarece întreprinderile și guvernele ar dori să utilizeze diferite tipuri de combustibil.
Transportul fiabil și rapid este esențial pentru buna funcționare a economiei globale.
În 2016, sectorul transporturilor a fost responsabil pentru 28% din emisiile de gaze cu efect de seră în S.U.A., potrivit Agenției pentru Protecția Mediului.
În California, o companie încearcă să utilizeze motoarele cu gaz natural ca o alternativă la cele tradiționale. Cummins Westport proiectează „motoare de gaze naturale cu aprindere prin scânteie” pentru transportul comercial – pentru autobuze și camioane.
„Gazul natural este un combustibil fosil provenit din pământ”, a declarat Tom Hodek, directorul de vânzări și de introducere a produselor pentru Cummins Westport, pentru CNBC „Energy Sustainable”. „Ars foarte curat deoarece are foarte puțin carbon în el”, a adăugat el .
Într-adevăr, pe măsură ce lumea dorește să-și diversifice combinația energetică, gazul natural devine din ce în ce mai important. Conform Agenției Internaționale pentru Energie, gazele naturale reprezintă un „combustibil versatil” care furnizează 22% din energia utilizată la nivel global. La rândul său, Departamentul de Energie al SUA a descris gazele naturale ca fiind o „sursă de energie vitală” pentru națiune și planetă.
Motoarele cu gaz natural dezvoltate de Cummins Westport variază de la 5,9 până la 11,9 litri și de la 195 la 400 de cai putere.
Motoarele au, de asemenea, un modul de comandă electrică (ECM). ECM controlează procesul de combustie și alți factori care contribuie la reducerea emisiilor, potrivit directorului de vânzări și de introducere a produsului Tom Hodek.
https://www.cnbc.com/2018/07/05/natural-gas-engines-could-have-big-role-in-future-of-transport.html
În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.
Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.
Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.
Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.