|duminică, septembrie 29, 2024
  • Follow Us!

Mascaţii au ridicat un bolnav psihic agresiv 

Mascaţii au ridicat un bolnav psihic agresiv

Poliţiştii din Râmnicu Vâlcea au fost sesizaţi de Maria G. de 73 de ani, în legătură cu faptul că aceasta împreună cu fiica sa, de 44 de ani erau agresate de celălalt fiu, Ion G, în vârstă de 35 de ani, bolnav psihic. Motivul pentru care bărbatul a devenit agresiv a fost unul destul de simplu: tratamentul medical nu a fost administrat la timp.

Totodată Maria G. a solicitat sprijin poliţiştilor în vederea internării acestuia într-o instituţie de specialitate. „La faţa locului s-a deplasat un echipaj al poliţiei care a constatat că Ion G. era baricadat în casă într-una din camere, ameninţând cu acte de violenţă, atât poliţiştii, cât şi membrii familiei sale, totodată precizând că dacă se va încerca imobilizarea sa, va folosi cele două cuţite pe care le avea asupra lui”, a declarat subinspector Diana Smărăndoiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţiei (IPJ) Vâlcea.

Pentru că echipajul trimis iniţial nu a putut rezolva scandalul, la faţa locului au sosit în sprijin echipaje auto ale poliţiei, o grupă a Detaşamentului Poliţiei de Intervenţie Rapidă din cadrul IPJ, precum şi un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanţă. Discuţiile purtate cu bărbatul agresiv nu au condus la nici un rezultat, Ion G, având în permanenţă acelaşi comportament.

Reprezentanţii Grupei Detaşamentului Poliţiei de Intervenţie Rapidă au decis să spargă uşa locuinţei pentru a putea intra în casă. Bărbatul cu probleme psihice a fost imobilizat de către poliţişti. Asupra lui au fost găsite două cuţite tip “briceag”, având lamele de 8 respectiv 10 cm, care ulterior au fost predate mamei sale. Ion G. a fost preluat de echipajul Serviciului de Ambulanţă şi condus la Spitalul nr. 2 Râmnicu Vâlcea – Secţia Psihiatrie, unde a fost internat în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

Leave a Response