|duminică, septembrie 29, 2024
  • Follow Us!

Comisia paritară a Consiliului Judeţean cade în plasa lui Antares? 

Domnule preşedinte Buşe, stopaţi abuzurile!

Comisia paritară a Consiliului Judeţean cade în plasa lui Antares?

 În urmă cu două săptămâni atrăgeam atenţia membrilor ( membrelor) comisiei paritare a Consiliului Judeţean să nu care cumva să încerce să fenteze legea şi să avantajeze ilegal firma Antares (în spatele căreia se află deputatul Dumitru Becşenescu) pentru acordarea traseului Râmnicu Vâlcea- Drăgăşani. Antares încearcă să determine Consiliul Judeţean să-i recunoască o vechime pe traseu mare considerându-se continuatoarea fostei ITA.

Vrea de fapt vechime dinainte de 1989 când peste tot în ţară vechimea pe traseu se recunoaşte doar din 1993, pentru că de atunci s-au acordat licenţe de execuţie iar legea prevede clar termenul de licenţă. Firma Mat Dan, prejudiciată şi acum trei ani de manevrele Antares, este pe cale de a obţine daune de 2 milioane de euro iar în cazul în care va fi şuntată şi acum ameninţă cu noi procese.

Reprezentatul societăţii a depus deja la Primăria Râmnicului o solicitare de organizare a unui miting cu 30 de autobuze şi microbuze pentru a protesta împotriva unor abuzuri ale comisie paritare. Luni, 19 mai urmează să aibă loc o şedinţă a acestei comisii care trebuie să răspundă unei contestaţii pertinente. Mat Dan susţine că nu este posibil să fie luată în considerare o hotărâre judecătorească neexecutorie cu atât mai mult că în aceea hotărâre oricum nu se foloseşte termenul de licenţă pentru că înainte de 1989 nu exista acest termen.

Preşedintele Dumitru Buşe trebuie să stopeze aceste abuzuri şi să fie corect pentru a pleca cu fruntea sus din Consiliu Judeţean. Dincolo de interesele politice ale unora care-şi fac campanie electorală cu ajutorul Antares, dincolo de presiunile deputatului Becşenescu, dincolo de obedienţa membrilor comisiei, care sunt numiţi de mai marii politici ai judeţului trebuie să stea legea. „Ziarul de Vâlcea“ susţine aplicarea corectă a legislaţiei şi nu interpretarea ei după interese de moment.

(T.G.)

Leave a Response