|sâmbătă, noiembrie 23, 2024
  • Follow Us!

Greşelile lui Câlea vor duce PSD Vâlcea la un eşec de proporţii 

Apusul trandafirilor în comunele din Vâlcea

 Din 1990 FSN-FDSN-PDSR-PSD a câştigat alegerile locale în judeţul nostru, motiv pentru care Vâlcea era denumită judeţ roşu. Peste o lună el va deveni portocaliu şi galben. Se prefigurează un dezastru total în special în zona rurală acolo unde PSD scotea mereu cei mai mulţi primari. La oraşe este şi mai rău. Din 9, PSD va lua cel mult unul. Vina o poartă Ion Câlea, sexagenarul ce doreşte să ajungă preşedinte de Consiliu Judeţean. Acesta a desemnat, cu ajutorul clicii din PSD ce conduce acum partidul, mai mulţi candidaţi cu vârste înaintate, cu probleme de imagine, persoane controversate sau fără şansă în sondaje. Trecem azi în revistă câteva localităţi în care social democraţii vor lua bătaie rău de tot.

În Dăeşti liberalii îl vor angaja pe primarul Dobre

Dăeşti este o comună în care PSD are de 18 ani acelaşi primar. Ion Dobre a ajuns la 23 de ani şi un pic primar. Necopt, nepregătit, nu a făcut nimic în aceşti ani în comună, câştigând mereu în absenţa unui adversar redutabil. Niciun proiect de anvergură, nici o investiţie majoră privată datorită lui, doar cârpeli de drumuri şi vopsiri ridice. La sfârşitul săptămânii trecute, într-o emisiune de pe TV Vâlcea 1, întrebat fiind de moderatoarea Valeria Tănase, ce va face când nu va mai fi primar, Ion Dobre a răspuns că se va angaja buldozerist la primărie. Liberalul George Popolan, viitorul primar de Dăeşti ne-a confirmat duminică că nu are de gând să îl lase şomer pe Dobre. „Omul are şi ele familie, dacă are calificarea necesară îl voi angaja, dacă nu – îi voi găsi un post. În primărie, sau poate la vreuna din firmele prietenilor mei liberali din Râmnic pentru că primarul şi aşa a locuit mai mult pe acolo decât în Dăeşti.“



În Stoileşti PSD a pus morţi şi puşcăriabili pe listele de consilieri

Stoileştiul este una dintre comunele cele mai mari ca suprafaţă şi cu siguranţă localitatea cu cele mai proaste drumuri din Vâlcea. Aici PSD vrea să recâştige alegerile cu Traian Ionescu (poreclit Gorila de unii dintre locuitorii comunei). Ionescu trebuia să plece de mult la pensie. Omul este total aerian şi rar ne-a fost să vedem un edil mai nepregătit în administraţie locală ca acest individ, care a mâncat nervii salariaţilor primărie de patru ani aceştia neputând să îl determine să înţeleagă ce înseamnă un buget şi cum se pot cheltui banii. În zonă PSD stă rău de tot. Nu va avea nici oameni în secţiile de votare (ceea ce este un lucru bun pentru că acum patru ani aceştia au deturnat în mod parşiv dorinţa electoratului anulând cu ştampile contrafăcute un număr mare de voturi ale candidatului liberal), dar nu a avut nici oameni pentru a-i pune pe liste. Pe lista de candidaţi la consiliul local figurează o persoană decedată acum un an (Ghe. Mărăcine- Lodorică), un condamnat pentru lipsă în gestiune, un condamnat pentru furt şi unul pentru tentativă de crimă. În Stoileşti, liberalii vor câştiga alegerile din primul tur de scrutin iar PSD va obţine rezultate extrem de proaste.

În Orleşti- fără consilieri locali

Unul dintre cei mai eficienţi primari din Vâlcea – Constantin Cârstina – a părăsit PSD din cauza lipsei de interes arătate de Ion Câlea faţă de administraţia locală şi din cauza lui Dumitru Persu, care a manipulat alegerile interne din partid şi desemnarea consilierilor judeţeni. Ultimele sondaje arată că în Orleşti, PNL va obţine mandatul de primar din primul tur (cu peste 80 la sută) precum şi 11 mandate de consilier din cele 13. PSD este pe cale de a nu accede în consiliul local din Orleşti.

Vlădoiu pierde Olăneştiul

Deputatul PSD Aurel Vlădoiu (fost primar de Olăneşti în timpul PCR) se agită şi încearcă să ajute un tânăr lipsit de experienţă managerială, administrativă şi politică. Eforturile parlamentarului, care s-a pozat alături de un cvasinecunoscut pentru a-l ajuta în campanie (o mare greşeală!!!) nu au dat roade, deşi s-au comandat şi articole de presă acuzatoare la adresa adversarilor politici. Duminică , ajutaţi de redactorii altei publicaţii din Vâlcea, am efectuat un sondaj, care arată că Ioan Filip (PDL) şi Gheorghe Ciucă (PNL) vor obţine în primul tur 72 la sută din voturi şi se vor confrunta într-un al doilea tur de scrutin. Pe locul trei în preferinţele populaţiei din Olăneşti este actualul viceprimar ( PRM), pe locul patru candidatul PIN, pe locul cinci candidatul PAS ( actualul primar). PSD va obţine rezultate foarte proaste în Olăneşti.

Comune sub 10 la sută

Runcu, Berislăveşti, Boişoara, Muereasca, Malaia, Titeşti, Perişani, Tetoiu, Pietrari, Ioneşti, Galicea, Budeşti, Şirineasa, Popeşti, Costeşti, Roşiile, Guşoeni, sunt localităţi în care PSD va obţine în jur de 10 procente în bătălia pentru posturile de primari. E de aşteptat ca şi procentele pentru Consiliul Judeţean şi pentru preşedintele Consiliului Judeţean să fie asemănătoare. PSD nu va câştiga nici Mihăeştiul, o comună mare şi apropiată Râmnicului.

Oraşe fără roşu

Râmnicu Vâlcea şi Drăgăşani rămân inaccesibile social democraţilor în următorii patru ani, Băile Govora şi Brezoiul vor fi şi ele pierdute cu nonşalanţă. În Horezu toată lumea votează Niţă sau Niţu ( adică PNL sau PDL). Băbeniul anunţă o finală PNL- PIN, la Călimăneşti actualul primar PSD este pe cale de a fi trimis acasă de o alianţă dintre adversarii săi. La Bălceşti PSD nu poate emite pretenţii cu un candidat de 64 de ani, fost complice a lui Ion Câlea. Acesta din urmă riscă să nu obţină voturi importante nici în puţinele localităţi în care primari vechi PSD au reuşit să facă câte ceva şi unde au şanse la un nou mandat ( Fârtăţeşti, Prundeni, Roeşti, Lădeşti).

Curăţenie pe 16 iunie

Pe 16 iunie PSD Vâlcea trebuie să demareze un proces amplu de curăţenie. Ion Câlea şi gaşca sexagenarilor săi tovarăşi trebuie să îşi asume eşecul şi să se retragă. PSD va trebui să organizeze rapid alegeri interne. Prima dată în organizaţia municipală distrusă de Persu, Gigi Matei, Câlea şi Pîrvu. Anticipăm că la Râmnicu Vâlcea PSD va obţine cele mai slabe rezultate din istoria sa şi ca urmare se impun alegeri mai ales că preşedintele actual este numit cu firman de la Mircea Geoană şi nu ales democratic. Apoi trebuie făcute alegeri locale în toate organizaţiile, care au obţinut sub 15 la sută şi imediat, la începuturile toamnei, convocată o conferinţă judeţeană de alegeri. Altfel la Parlamentare, PSD riscă să iasă de tot din cărţi.

Leave a Response