|duminică, septembrie 29, 2024
  • Follow Us!

Realizările primarului Constantin Banacu din comuna Bărbăteşti 

Realizările primarului Constantin Banacu din comuna Bărbăteşti

· În anul 2004 s-a reabilitat iluminatul electric stradal, iar pe data de 8 septembrie 2004, cu ocazia Festivalului Dansului Popular „Brâul de Aur” în comuna Bărbăteşti au fost aprinse becurile pe toate uliţele comunei, după ce, o perioadă de 15 ani, au fost întrerupte.

· Tot în anul 2004, au fost refăcute cele 5 punţi pietonale, costurile acestor  lucrări în valoare de de 27.800.000 lei, fiind suportate de mine personal.

· În anul 2004 am sponsorizat pomul de iarnă cu suma de 28.000.000 lei, bani proveniţi din indemnizaţia de primar.

· Am reuşit extinderea reţelei de înaltă tensiune pentru râul Otăsău, până la staţia de clorinare a apei.

· Au fost terminate lucrările la staţia de clorinare a apei, astfel cetăţenii comunei au la dispoziţie apa potabilă de la robinete.

· Au fost terminate lucrările la bazinele de apă din satul Bârzeşti-Chicirla.

· Am făcul lucrări de extindere la reţeaua de apă, în aşa fel încât acum toţi  cetăţenii care în 2004 nu beneficiau de apă, acum în anul 2008, au apă potabilă, aceste lucrări făcându-se pe aproape 3 km.

· S-au reabilitat în anul 2006, 1,7 km. asfalt, prin aplicarea de tratament griblură de la Biserica Zăvoaie până la Papa.

· Tot în această perioadă s-a reuşit cumpărarea noului  sediu de Primărie, acesta fiind unul dintre cele mai mari şi frumoase din judeţul Vâlcea.

· Pe ordonanţa nr.7/2006 a Guvernului s-a făcut proiect şi s-a obţinut finanţarea pentru executarea de lucrări de canalizare, lucrări începute în anul 2007  luna noiembrie şi care trebuiau finalizate la începutul lunii iunie 2008, lungimea totală a acestei lucrări este de 24 de km., iar costurile se ridică la aproape 30 de miliarde de lei.

· Tot în aceşti ani s-au executat lucrări de modernizare la toate şcolile de pe raza comunei Bărbăteşti.

· Totodată s-a realizat şi modernizarea Căminului Cultural Bodeşti, prin montarea de tâmplărie PVC, zugrăvirea interioară, schimbarea instalaţiei electrice, construirea unei scene din beton în locul celei din lemn şi amenajarea unei magazii necesară la nunţi.

· La Şcoala cu clasele I-VIII Bărbăteşti, s-au  executat lucrări în valoare de aproximativ 3,5 miliarde de lei, constând în schimbarea instalaţiei electrice, montarea de lămpi noi de iluminat, montarea de lambriuri, atât în clase cât şi pe holuri, montarea uşilor şi ferestrelor din PVC, montarea instalaţiei de încălzire centrală, amenajarea unui grup sanitar modern, pentru cadrele didactice.

· Lucrări de modernizare s-au efectual şi la toate celelalte două şcoli: cea din Zăvoaie, fosta şcoală cu clasele I-IV, unde acum funcţionează cele două clase de grădiniţă şi cea din Mierleşti, unde funcţionează o clasă de grădiniţă. La aceste şcoli a fost înlocuită instalaţia electrică, au fost montate lămpi noi de iluminat şi s-a montat tâmplărie de PVC.

· Tot în aceşti 4 ani, am cumpărat la Primăria Bărbăteşti mai multe utilaje: un tractor cu remorcă, o wola, o autoutilitară (Dacie papuc)- toate necesare bunei desfăşurări a activităţii instituţiei noastre.

· De asemenea, pentru primărie, am primit cu titlul gratuit, două autoturisme Dacia şi un ARO, iar în data de 24.04.2008, primăria a fost dotată cu o ambulanţă care va fi pusă la dispoziţia celor două dispensare medicale.

· Intenţionat am lăsat la urmă o mare realizare  a acestor ani; şi anume construcţia releului de telefonie mobilă în reţeaua Cosmote, lucru care a făcut poosibilă utilizarea telefoniei mobile de către toţi cetăţenii comunei.

· Dragi cetăţeni, în cei 4 ani de mandate, lăsând la aprecierea dumneavoastră, dacă sunt multe sau puţine.

Constantin BANACU, primarul comunei Bărbăteşti

Leave a Response