S-a terminat cu gratuitatea la parcarea din faţa River Plaza Mall
• Consiliul Local a aprobat tariful minim de parcare
S-a terminat cu gratuitatea la parcarea din faţa River Plaza Mall
În cadrul recentei şedinţe a Consiliului Municipal Rm. Vâlcea, prima după alegerile locale din 1 iunie 2008, s-a aprobat printre altele tariful maxim pentru utilizarea parcării publice din centrul Râmnicului – în faţa River Plaza Mall. Tariful este de 2 lei/oră, iar aplicarea prevederilor CL va începe încă din acestă săptămână. Reamintim că, în 2007, primarul Mircea Gutău a decis ca primăria să se asocieze în participaţiune cu SC Setler Mina SRL – firma ce a construit mall-ul River Plaza.
Scopul acestei asocieri a fost de a se amenaja o parcare pe două nivele, subteran şi la nivelul solului. Primăria s-a angajat să concesioneze terenul din faţa Mall-ului pe o perioadă de 49 de ani, iar firma Setler Mina să suporte toate cheltuielile construcţiei. Investiţia s-a ridicat la peste 2 milioane de euro, iar parcarea are 220 locuri. Luna trecută, conducerea Primăriei Râmnicului a elaborat şi a dat publicităţii un regulament privind funcţionarea parcării din zona centrală a municipiului Râmnicu Vâlcea (din vecinătatea River Plaza Mall). Potrivit acestui regulament, administrarea parcării se va face de către SC Setler Mina SRL, în calitate de operator, care va realiza evidenţa contabilă a asociaţiei în mod distinct de celelalte activităţi.
Angajarea personalului specializat de întreţinere şi supraveghere, plata salariilor, precum şi celelalte cheltuieli legate de funcţionarea şi exploatarea parcării publice, cad în sarcina SC Setler Mina SRL. Accesul autovehiculelor în parcare se face în mod obligatoriu prin spaţiile de acces existente în acest scop la fiecare dintre etaje, pe baza tichetului extras din aparatele automate plasate la intrare sau pe baza unui abonament. Data şi ora de intrare vor fi înregistrate pe tichet. Posesorii de carduri de parcare trebuie să-şi valideze aceste carduri la intrarea şi la ieşirea din parcare prin introducerea acestora în aparatele automate de acces.
Plata sumei care corespunde duratei de staţionare în parcare se va face la unitatea de taxare, conectată la un PC, deservită de un casier, înainte de părăsirea parcării. După efectuarea plăţii, utilizatorul trebuie să părăsească parcarea în timp de 10 minute, introducând tichetul validat, în aparatul automat care controlează deschiderea barierei. Dacă utilizatorul nu reuşeşte acest lucru în respectiva perioadă de timp, din motive tehnice, utilizatorul va contacta biroul de supraveghere.
Dacă utilizatorul nu reuşeşte să părăsească parcarea din motive imputabile lui, prin validarea tichetului în aparatul automat care deschide bariera, acesta trebuie să achite suma care corespunde unei perioade de timp de o oră. În conformitate cu prevederile HCL nr. 134/29 iunie 2006 privind asocierea în participaţiune a municipiului cu SC Setler Mina SRL în vederea amenajării unei parcări şi a art. 14 din contractul de asociere nr. 11504/23 martie 2007, tariful maxim de parcare putea fi stabilit de comun acord şi supus aprobării Consiliului Local.
Ion Antonescu, noul director general de la SOCOM
• patronul firmelor DIANA IMPEX, SANMED şi SANINVEST a reuşit să-l tragă pe linie moartă pe „veteranul” Cristian Totirescu
Chiar luna trecută, după ce a reuşit să cumpere aproape jumătate din acţiunile SOCOM Rm. Vâlcea, omul de afaceri Ion Antonescu s-a propus şi a fost ales de consiliul de administraţie pentru postul de director general al firmei, înlocuindu-l astfel pe „veteranul” Cristian Totirescu. Ion Antonescu, prin intermediul firmelor SC Diana Impex SRL, SC Sanmed SRL şi SC Saninvest SRL, achiziţioneză sistematic pachete de acţiuni la societatea Socom SA Râmnicu Vâlcea, după ce în urmă cu două luni s-a luat la întrecere cu Dumitru Crăciunescu, administratorul şi acţionarul majoritar al SC Barreco SA şi SC Diana SRL.
Miza este uriaşă întrucât SOCOM are în patrimoniu active corporale în valoare totală de 770.000 lei, reevaluate tocmai la data de 31 decembrie 2004. Însă, valoarea de piaţă a acestor active depăşeşte astăzi suma de 3 milioane euro. Dintre acestea, cel mai important este sediul Socom, cu valoare contabilă de 423.000 lei, care este o clădire cu 100 de camere, majoritatea dintre ele închiriate. Restul activelor sunt magazii şi depozite de materiale care în parte stau nefolosite. Societatea mai deţine şi o suprataţă de 4,4 hectare de teren în valoare contabilă de 215.500 lei, situat în municipiul Râmnicu Vâlcea.
În urmă cu două luni, acţionarii de la SC Socom SA au aprobat propunerea de revocare a administratorilor şi cenzorilor de la întreprindere ca urmare a schimbării esenţiale a structurii acţionariatului. Cei trei candidaţi aleşi pentru cele trei posturi din CA de la SC Socom SA au fost: Sorin Zamfirescu – preşedinte, Dumitru Crăciunescu şi Ion Antonescu – membrii. De asemenea, s-a aprobat ca tot profitul realizat în 2007 să fie reinvestit şi să nu fie repartizate dividende. Totodată, acţionarii SC Socom SA au aprobat propunerea de nerepartizare către salariaţi a cotei de profit, datorită nerealizărilor tuturor indicatorilor bugetului de venituri şi cheltuieli al anului 2007.
În aceste condiţii, Consiliul de Administraţie al SC Socom SA a fost „restructurat”, doi din trei membri fiind excluşi din acest for de conducere. Este vorba de reprezentanţii SIF Oltenia: Marinola Nuţulescu, patron la o firmă de construcţii din Craiova, şi Livia Calm profesor la Universitatea din Craiova. Societatea Socom SA a realizat în cursul anului 2006 un profit net de peste 250.000 lei, la o cifră de afaceri de 1,65 milioane de lei. La 31 decembrie 2006, societatea avea în conturi un disponibil de 5,7 milioane lei. În 2006, vânzarea mărfurilor s-a efectuat numai pe piaţa internă, în speţă pe piaţa locală a municipiului Râmnicu Vâlcea. Volumul total al vânzarilor în 2006 a fost de circa 1,1 milioane lei, din care 300.000 lei din alimentaţia publică şi 800.000 lei din vânzare de mărfuri.