|vineri, noiembrie 22, 2024
  • Follow Us!

Activități educative și sociale ale elevilor Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” în Săptămâna „Să știi mai multe, să fii mai bun!” 

seminar actiune buna

 

În cadrul activităților desfășurte în Săptămâna „Să știi mai multe, să fii mai bun!”, elevii Seminarului Teologic Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea au participat la activități educative, culturale și sociale.

Activitățile educaționale din cadrul Seminarului Teologic Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea sunt deopotrivă informative și formative, iar activitățile non-formale oferă întotdeauna posibilitatea elevilor de a pune în practică învățăturile pe care le-au primit de la părinții și dascălii lor.

Lucrarea socială este într-adevăr pentru fiecare profesor și elev o Liturghie după Liturghie. „Să știi mai multe, să fii mai bun!” nu reprezintă doar sloganul acestui proiect educațional ci, într-un anume mod, este motto-ul de fiecare zi al elevilor, întrucât aceștia, în anumite zile, la sfârșitul orelor de curs îi vizitează pe copiii din centrele Fundației „Inimă pentru Inimă” a Parohiei Trăistari, Ocnele Mari.  Elevii Seminarului arată de fiecare dată că iubirea de aproapele le este o virtute dragă, iar pentru bucuria întâlnirii cu prietenii lor care sunt îngrijiți în cadrul fundației, au colectat alimente, legume, fructe și dulciuri. Activitățile au fost sprijinite și de preoții Iulian Diță de la Parohia Adormirea Maicii Domnului – Ocnele Mari, Mihai Florin Popescu de la Parohia Căzănești, Ioan Bratu de la Parohia Goranu, care au participat alături de părintele protoiereu Nicolae Proteasa la această activitate socială.

Programul „Să știi mai multe, să fii mai bun!” constă în derularea, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, a unui orar special format doar din activităţi cu caracter non-formal. Programul își propune implicarea, deopotrivă, a elevilor și a dascălilor, în activități extracurriculare și extrașcolare, interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante. Activităţile propuse exced curriculumul naţional şi pun în valoare întreaga comunitate şcolară, prin competenţe, coeziune, spirit de echipă şi, nu în ultimul rând, prin zâmbetele elevilor şi dascălilor implicaţi.

 

Leave a Response