|duminică, septembrie 29, 2024
  • Follow Us!

Hacker iordanian arestat pentru fraude informatice 

Hacker iordanian arestat pentru fraude informatice

În dosarul „Malware", judecătorii vâlceni au emis săptămâna trecută un nou mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele unui cetăţean iordanian rezident în Bucureşti, reţinut în cazul privind fraudele informatice. Bărbatul de 39 de ani, rezident în Bucureşti, era dat în consemn la frontieră şi a fost reţinut de lucrătorii Poliţiei de Frontieră Otopeni în momentul în care încerca să plece din ţară cu avionul de pe Aeroportul Otopeni. Cetăţeanul iordanian Yahaia Fawzi Abdul Hamed a fost preluat de poliţiştii de la structurile de combatere a crimei organizate şi de procurorii vâlceni şi dus la sediul DIICOT Vâlcea, unde pe numele său a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Ulterior, acesta a fost prezentat magistraţilor Tribunalului Vâlcea, care au emis pe numele său un mandat de arestare pentru 29 de zile. În prezent, cetăţeanul iordanian se află, alături de alte 20 de persoane arestate în acest caz, în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea. Tribunalul Vâlcea a emis în urmă cu mai bine de o săptămână  21 de mandate de arestare preventivă pe numele celor implicaţi în afacerea „Malware", care le-a produs un beneficiu de peste 400.000 de euro.

Ulterior, procurorii DIICOT Râmnicu Vâlcea au mai reţinut o persoană care a fost prezentată magistraţilor Tribunalului Vâlcea, primind şi aceasta un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Liderul reţelei se numeşte Romeo Chiţă, el fiind găsit în locuinţa pe care a închiriat-o de la soţia deputatului PDL Neamţ Dumitru Puzdrea.

Leave a Response