Ţara Loviştei, un paradis fără drumuri asfaltate
Ţara Loviştei, un paradis fără drumuri asfaltate
Primarii din comunele Ţării Loviştei sunt supăraţi. Drumul naţional 7D, de 31 de kilometri, care porneşte de la Câinenii Mici, prin Boişoara, Titeşti, Perişani – Sălătrucu şi Curtea de Argeş, nu este asfaltat, iar gropile sunt destul de dese şi pline de apa care curge de pe versanţii muntelui. Primarii se plâng că din această cauză nu se dezvoltă nici agroturismul, care ar fii o soluţie pentru oamenii din zonă pentru îmbogăţire.
Primarii din comunele străbătute de acest drum sunt destul de supăraţi. Ei susţin că nici turismul nu se va dezvolta, atâta timp cât drumul este dezastruos. „Ţara Loviştei este ruptă de lume din cauza infrastructurii. Pentru toată Loviştea, acesta este un impediment. L-au clasat ca drum naţional, dar acum nu au fonduri pentru a-l face, aşa ni s-a spus de la Regionala de Drumuri Craiova. Are 31 de km şi traversează 6 comune. Vă daţi seama de câţi bani este nevoie. Anul acesta se încearcă obţinerea unui milion de euro, iar asta înseamnă doar porţiunea de drum din Câineni. Mai bine îl declasau şi îl transformau în drum comunal, să şi-l amenajeze fiecare cum poate”, se plânge primarul comunei Perişani, Ion Sandu. Acesta susţine că a accesat deja fonduri pentru infrastructură, un drum din localitate fiind balastat pe o distanţă de cinci kilometri, lucrarea costând 3.000.000 de lei.
În 2003, dorinţa autorităţilor judeţene de a scăpa de grija unui drum pentru care nu aveau fonduri pentru amenajare a făcut ca drumul judeţean ce străbate Ţara Loviştei să fie clasat ca drum naţional. Autorităţile judeţene şi reprezentanţii Administraţiei Drumurilor Naţionale – Secţia Drumuri şi Poduri Vâlcea susţin însă că lucrările pe DN 7D vor fi reluate, după ce, în 2004, s-au aruncat 30 miliarde lei vechi în acest proiect, lucrarea fiind câştigată de firma Ancorad din Craiova. Autorităţile mai susţin că în Ţara Loviştei, acest drum este o prioritate, şi că se va încerca gpăsirea de soluţii. “Directorii rămân, chiar dacă se schimbă Guvernul României! Trebuie un proiect foarte bun, finanţare şi un strat de asphalt cu grosime deoarece este circulaţie intensă. Noi trebuie să asfaltăm acest drum până la graniţa cu Argeşul. Aşa ne vom dezvolta şi noi agroturismul. Este un miojloc de îmogăţire a oamenilor din zonă”, susţine primarul comunei Boişoara, Petre Popescu.