|vineri, noiembrie 22, 2024
  • Follow Us!

Editia a XV-a a Topului Firmelor Vâlcene 

• În data de 7 noiembrie, orasul Calimanesti va gazdui

Editia a XV-a a Topului Firmelor Vâlcene

Vineri, 7 noiembrie 2008, la Hotelul Cozia din statiunea Calimanesti Caciulata, Camera de Comert si Industrie Vâlcea va organiza editia a XV-a a Topului Firmelor Vâlcene. Saptamâna trecuta, specialistii Camerei de Comert si Industrie au finalizat elaborarea metodologiei de realizare a Topului Firmelor Vâlcene.

Evaluarea nivelului de performanta si stabilirea clasamentelor pe domenii, grupe de activitate si grupe de marime a firmelor, se realizeaza pentru anul financiar 2007, de catre CCI Vâlcea, prin prelucrare electronica a datelor. Surse de date utilizate: informatii economico-financiare si situatii financiare ale entitatilor pentru anul 2007, conforme cu directivele europene, puse la dispozitie de Ministerul Economiei si Finantelor; informatii despre firmele legal înregistrate în România, puse la dispozitie de Oficiul Registrului Comertului; declaratiile vamale pentru valoarea exportului, puse la dispozitie de Autoritatea Nationala a Vamilor; informatii furnizate de Camera de Comert Vâlcea. Sunt admise sa participe la Topul Firmelor Vâlcene entitatile care sunt comercianti, au realizat profit din exploatare, nu au datorii la bugetul de stat si au cel putin un salariat, conform bilantului depus pentru anul 2007.

Pentru realizarea Topului Firmelor Vâlcene, sunt prevazute sase domenii de activitate: Cercetare-Dezvoltare si High-Tech; Industrie; Agricultura, Pescuit, Piscicultura; Constructii; Servicii; Comert, Export, Turism. Împartirea domeniilor pe grupe de activitate se realizeaza în baza codului CAEN al obiectului principal de activitate, declarat pe propria raspundere a firmelor în situatiile financiare pentru anul 2007.

Clasificarea întreprinderilor pe clase de marime se realizeaza în conformitate cu prevederile Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiintarii si dezvoltarii întreprinderilor mici si mijlocii, care stabileste si criteriile de încadrare a firmelor în aceste categorii: microîntreprinderi – au pâna la 9 salariati si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta sau detin active totale de pâna la 2 milioane euro, echivalent în lei; întreprinderi mici – au între 10 si 49 de salariati si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta sau detin active totale de pâna la 10 milioane euro, echivalent în lei; întreprinderi mijlocii – au între 50 si 249 de salariati si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta de pâna la 50 milioane euro, echivalent în lei, sau detin active totale care nu depasesc echivalentul în lei a 43 milioane euro; întreprinderi mari – au între 250 si 999 de salariati; întreprinderi foarte mari – au peste 1.000 de salariati.

Pentru IMM (firmele cu pâna la 249 salariati), depasirea unuia dintre criteriile de încadrare determina trecerea firmei în clasa urmatoare de clasificare. Pentru domeniul Constructii, încadrarea pe clase de marime se realizeaza în functie de numarul de salariati. Clasamentul de top contine câte 10 firme pentru fiecare domeniu, grupa de activitate si clasa de marime a întreprinderilor. La clasamentul Topului National al Firmelor concureaza primele 10 societati comerciale din fiecare judet, respectiv municipiul Bucuresti, clasificate pe fiecare domeniu, grupa de activitate si clasa de marime a întreprinderii.

Pentru firmele membre ale CCI Vâlcea sau care fac parte din organizatii membre ale CCI, care au achitat integral cotizatia pe anul în curs, pâna la data de 31 iulie 2008, va fi acordata o prima la punctajul total, în cuantum hotarât de CCI Vâlcea. Topul exportatorilor directi cuprinde primele 10 firme, în ordinea descrescatoare a venitului din export, pe fiecare clasa de marime a întreprinderilor, din toate domeniile de activitate, mai putin cele de Comert si Export si livrari intracomunitare, din cadrul domeniului Comert, Export, Turism. Clasamentul rezultat prin prelucrarea datelor pe calculator este analizat si validat de o comisie a Topului Firmelor Vâlcene.

Leave a Response