|duminică, septembrie 29, 2024
  • Follow Us!

Dumitru Becşenescu este încă parlamentar ! 

Antares circulă cu licenţe suspendate!

• Ion Câlea incapabil de a lua decizii• Membrii Comisiei Paritare sunt inconştienţi • ARR Vâlcea nu respectă deciziile conducerii centrale

Cunoscuta firmă de transport rutier Antares Transport, pe care deputatul Dumitru Becşenescu o prezintă presei centrale ca perla Grupului Antares dar care de fapt în realitate nu mai aparţine decât în mică parte parlamentarului controversat, continuă să facă transport ilegal. Traseul Drăgăşani- Băbeni – Vâlcea, acordat iniţial anul acesta lui Antares, în baza unor aranjamente în care consilieri judeţeni, funcţionari publici din Consiliul Judeţean şi salariaţi ai ARR şi-au dat mâna peste lege pentru a ajuta firma vâlceană, ar trebui executat doar de microbuzele transportatorului  argeşean care a câştigat acest drept în instanţă, SC MATDAN SRL.

Acest lucru este recunoscut şi de  Sorin Supuran, director general al Autorităţii Rutiere Române cel acuzat în cotidianul „ Adevărul „ de miercuri că se află în fruntea unei instituţii care a legalizat şpaga. Supuran trimite o adresă Biroului Executorului Judecătoresc Constantin Buzatu din Râmnicu Vâlcea. Adresa este semnată şi datată 09.09 2008 şi în ea se recunoaşte : „….. vă comunicăm că autoritatea Rutieră Română, prin actul nr. 57857/02.09.2008 a făcut cunoscut Consiliului Judeţean Vâlcea, SC Transport SA şi Agenţiei ARR Vâlcea, că în conformitate cu prevederile art. 14 alin 4 şi 7 din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ cu modificările şi completările ulterioare, sentinţa prin care Tribunalul Argeş a dispus suspendarea executării Hotărârii nr. 45/03.06.2008 şi suspendarea licenţei de traseu eliberată SC Antares Transport SA pentru traseul 044- Drăgăşani-Băbeni-Râmnicu Vâlcea, este executorie de drept şi are ca efect încetarea oricărei forme de executare a acestor acte administrative.

Pe cale de consecinţă, raportat la cele mai sus arătate vă comunicăm că ARR a pus în executare sentinţa de suspendare a executării Hotărârii nr. 45/03.06 emisă de către Comisia Paritară din cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea, traseu cuprins în programul de transport judeţean 2008-2011, către SC Antares Transport SA şi a licenţei de traseu eliberată SC Antares Transport SA pentru traseul 044 Drăgăşani-Băbeni-Râmnicu Vâlcea cuprins în programul de transport judeţean 2008-2011, pronunţată de Trinunalul Argeş….”

Inconsecvenţă şi imbecilitate

Cu câteva luni în urmă, când redacţia noastră a aflat de traficul de influenţă executat de Becşenescu asupra conducerii Consiliului Judeţean şi a membrilor comisie Paritare am scris. Am atenţionat în scris dar şi telefonic pe cei care fac parte din comisie că în cazul în care vor interpreta legea după ureche, în favoarea celor de la Antares, nu vor face decât să creeze o debandadă în transportul vâlcean şi să lase ocazia firmei MatDan să câştige un nou proces a căror costuri vor fi suportate din banul public. Nu am fost ascultaţi.

Teama de şefi şi pupincurismul au fost mai tari decât respectul faţă de lege. Acum debandada pe traseul respectiv continuă în dispreţ total faţă de lege. De fapt faţă de o hotărâre judecătorească executorie recunoscută de conducerea ARR. Consiliul Judeţean, Poliţia Rutieră şi ARR Vâlcea sunt instituţiile care ar trebui prin cooperare să  nu mai permită unei societăţi fără licenţă să efectueze tranport de persoane pe un traseu judeţean.

Cu toate acestea microbuzele Antares parcurg ruta în paralel cu câştigătorul de drept al traseului porvocându-i pagube economice. Cine le va suporta pe acestea în cazul unui nou proces câştigat de MAT DAN ? Probabil cetăţenii judeţului. Adică exact cei care nu au nici o vină că în fruntea instituţiilor statului se află marionete care nu au forţa să se impună legal.

(T.G.)

Leave a Response