Sparle si soparle
Sparle si soparle
• Un editor de cotidian local încearcă să promoveze prin ziarul său oferta Facultăţii de Arte şi Design din Timişoara, la care se chinuie să îşi termine studiile superioare la vârsta de 54 de ani. În acest fel, „studentul” nostru încearcă să-şi rezolve unele note la sesiunea de examene?
• Acelaşi personaj anunţă prin mediile „culturale” că şi-a lansat volumul de poeme „O jumătate de lună de miere”, o carte apărută recent la Editura Ramuri. Alţi copaci sacrificaţi doar pentru a distruge hârtia cu poeme pe care nu le înţelege şi nu le citeşte nimeni, decât poate după ce te împrieteneşti cu zeul Bachus.
• Personajul din poveştile cu spioni, Wojciech Zaremba, încearcă să pună din nou beţe-n roate preluării Arpechim de către Oltchim. Când a aflat că Guvernul pregăteşte o hotărâre de trecere a Arpechim la combinatul chimc, fostul şef din securitatea poloneză s-a dus imediat cu o falcă-n cer şi una în pământ la Comisia Europeană, unde a început să arunce din nou cu noroi.
• Orchestra de muzică de la Restaurantul Zăvoi se pare că merge pe principiul „veni, vidi, vici”. Vin, văd care este situaţia, şi pleacă fără să strice cumva liniştea localului şi a celor din jur. Poate doar atunci când sunt organizate nunţi!
• Singurul primar ţărănist din Vâlcea, cel din Popeşti, dovedeşte că este maestru-emerit-habarnist nu numai în ceea ce priveşte administraţia publică, dar şi la materia geografie. La ultima şedinţă de Consiliu Local acesta a stârnit râsul general al consilierilor, când a propus înfiinţarea la nivel local a două structuri noi, respectiv „Salvamont şi Salvamar“. Alin Popescu primeşte din partea noastră o hartă a comunei Popeşti pentru a vizualiza formele de relief ale localităţii, pe care o păstoreşte…din birou.
• Deputatul Mazilu are motive de bucurie. Recent a primit de la Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii o notă, prin care i se aduce la cunoştinţă faptul că nu a fost colaborator al Securităţii. Dacă reprezentantul în Parlament al Colegiului Bălceşti a răsuflat uşurat, nu acelaşi lucru se poate spune despre un coleg de partid al acestuia. „Prietenii“ ştiu cine şi, mai ales, de ce.
• Liderii de sindicat de la CET Govora cer „marea cu sarea“ conducerii executive. În perioadă de criză economică, aceştia solicită iraţional creşteri salariale. În loc să se mulţumească că oamenii pe care-i reprezintă au încă un loc de muncă, sindicaliştii agită spiritele în societate.