Avocatul Doru Băjan dă şi ordine judecătorilor vâlceni
După ce îi trage, mai întâi, de urechi prin presă,
Avocatul Doru Băjan dă şi ordine judecătorilor vâlceni
Avocatul bucureştean Doru Băjan încearcă să intimideze justiţia vâlceană, pe rolul căreia se află un litigiu comercial între societăţile SC Tim Electrocolor SRL şi SC Uzina Mecanică SA. Hârşit în „relele“ justiţiei avocatul de capitală foloseşte presa ca mijloc de presiune asupra judecătorilor vâlceni.
Intimidarea magistraţilor
Maria Tudor, acţionarul de la SC Uzina Mecanică SA, este acuzată de Doru Băjan, avocat la Baroul Bucureşti, că încercă unele intervenţii pe lângă judecătorii de la Tribunalul Vâlcea, pentru a primi soluţii favorabile în două dosare. Băjan este un personaj dubios care a cumpărat drepturile litigioase de la SC Tim Electrocolor SRL în procesele cu Uzina Mecanică Râmnicu Vâlcea. Menţionăm că pe rolul Secţiei Comerciale şi de Contencios Administrativ Fiscal a Tribunalului Vâlcea, s-au judecat la 25 iunie dosarele 2849/288/2008, 4297/288/2008 – recursuri şi 1540/90/2009 – revizuire între S.C. Uzina Mecanică S.A. din Râmnicu Vâlcea şi S.C. Tim Electrocolor S.R.L. din Timişoara, toate având ca obiect pretenţii ale societăţii din Vâlcea.
Doru Băjan a realizat că nu are nici o şansă să câştige corect procesele cu Uzina Mecanică şi a recurs la acţiuni de dezinformare a opiniei publice prin intermediul unei anumite părţi a presei locale şi de intimidare a magistraţilor, care judecă respectivele litigii. Avocatul bucureştean, expert în acţiuni care ţin de partea întunecată a actului de justiţie, a lansat o informaţie total neverificabilă, că ar fi primit un telefon anonim, prin care era informat că Maria Tudor pregătea „trântirea” dosarelor.
Bineînţeles că povestea cu telefonul anonim este una inventată, gândită în „laboratorul“ lui Doru Băjan, personaj îmbătrânit în tertipuri avocăţeşti de speţă îndoielnică. Dar iată ce le mai atrage atenţia avocatul societăţii din Timişoara magistraţilor din Vâlcea şi nu oricum, ci la modul imperativ: „În cazul unei soluţii care contravine normelor de drept voi recurge la toate căile legale pentru sancţionarea celor implicaţi în săvârşirea unui abuz prin pronunţarea soluţiilor incorecte.“
Telefon anonim: „Lui Băjan îi plac băieţii!“
Apropo, domnule Băjan, şi noi am primit un telefon, tot anonim, prin care ni se spunea acelaşi lucu despre dumneavoastră, că aţi încercat să interveniţi la judecătorul Bonciu. Ni se mai spunea şi că vă plac bărbaţii şi nu fetele. Vedeţi, stimate avocat, cât de uşor se poate murdări imaginea unui om sau a unei societăţi comeciale, aruncând neadevăruri pe piaţă!
Ce se judecă:
Uzina Mecanică Râmnicu Vâlcea a cumpărat în anul 2001 o instalaţie de vopsire (contractul nr. 819/20.04.2001) de la SC Tim Electrocolor SRL din Timişoara. Valoarea utilajului a fost de 316.440 dolari plus TVA. Banii au fost plătiţi de Uzina Mecanică în patru rate. Motivul actualelor procese îl constituie faptul că instalaţia nu a funcţionat niciodată la parametrii tehnici, prevăzuţi prin contract şi asumaţi integral de către conducerea societăţii bănăţene. De altfel, în prcesul verbal nr. 1398 din 09.04.2002 reprezentanţii Tim Electrocolor şi-au însuşit următoarea observaţie:
„În urma probelor efectuate la vopsirea vestiarelor cu două uşi nu s-au obţinut parametrii prescrişi în contract referitor la pregătirea suprafeţelor, a consumului de vopsea şi a personalului prevăzut a efectua retuşul“. În mod normal, Tim Electrocolor trebuia să remedieze toate problemele apărute la instalaţie, evidenţiate şi prin procesul verbal de recepţie nr. 667 din 2002. De aproape opt ani, societatea din Timişoara refuză să-şi îndeplinească angajamentele din contractul încheiat cu Uzina Mecanică Râmnicu Vâlcea.