|luni, septembrie 30, 2024
  • Follow Us!

Sparle si soparle 

Sparle si soparle

• Deputatul Vasile Bleotu deţine, în prezent, un trist record: este singurul parlamentar care în actuala sesiune nu a depus nici o interpelare sau întrebare actualului Guvern. De aici, se poate deduce faptul că toate problemele din zona Drăgăşani au fost… rezolvate. Sau, poate, deputatul care a falimentat Scand-ul are timpul ocupat cu tot felul de afaceri personale sau treburi politice?

• Mai multor politicieni sau oameni de afaceri din Vâlcea li s-a oprit respiraţia când au auzit că fabrica de studenţi de la Universitatea Spiru Haret va fi închisă. Printre ei, se numără şi o patroană de cotidian local, care se chinuie de doi ani cu descifratul fiţuicilor la aceiaşi unitate de învăţământ „superior”.

• Consilierul judeţean Petre Grigore a fost lovit în plin de criză. Deoarece a întârziat cu plata ratelor la un credit în valoare de 13.026,82 lei, contractat la BCR Râmnicu Vâlcea, banca i-a pus în vânzare avocatului Grigore gajul, respectiv un apartament de 77 metri pătraţi, situat în buricul târgului. La prima licitaţie nu s-a prezentat nici un ofertant. La cea de-a doua, care va avea loc în data de 14 august, preţul apartamentului a fost coborât la suma de 245.374,5 lei noi.

• Patronul de la Vilcart Călimăneşti, Dumitru Tărăşenie, nu a scăpat încă de coşmarul executărilor silite. Finanţele Publice au reluat procedurile de valorificare a unor bunuri din proprietatea firmei, semn că omul de afaceri nu s-a omorât să-şi plătească datoriile la bugetul de stat.

• După întâlnirea de la Primăria Râmnicului, premierul Emil Boc l-a chemat discret în maşină pe ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. Având în vedere că urmau să plece către Sibiu, probabil că primul-ministru l-a urecheat în maşină pe şeful de la Transporturi pentru modul cum arată drumul DN 7, pe Valea Oltului, un drum plin de gropi şi denivelări.

• Joi, 9 iulie, peşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, şi-a sărbătorit ziua de naştere la serviciu, într-un cadru modest, alături de prieteni şi cunoscuţi. Îi urăm şi noi „La mulţi ani!”

• Fostul primarul localităţii Ocnele Mari, Gheorghe Radu, este cel mai mare habarnist dintre toţi directorii instituţiilor publice deconcentrate. Omul ascuns în spatele tufei celor trei trandafiri nu are nici o tangenţă cu acest domeniu de activitate. Singura lui calitate este aceea că provine din oraşul de baştină al preşedintelui Cîlea şi că l-a ajutat pe actualul său şef politic într-o anumită împrejurare. Amănunte în curând.

• Liberalul Mircea Poenaru a primit anul trecut o sinecură politică la Hidroelectrica Vâlcea. Pentru că taie frunza la câini cu măestrie, specialistul în „ape tari“ al PNL-ului este recompensat lunar cu aproape 1000 de euro. Domnule Sima, când scăpaţi de ghimpele din coastă?

• Ştefan Prală şi-a uitat un vechi prieten. Acesta nu l-a uitat pe el şi promite că va ieşi pe piaţă cu dezvăluiri incendiare despre fostul său amic.

• Îi legăm de picior o bilă neagră subprefectului Petre Ungureanu, care nu a catadicsit să participe la vizita premierului la OLTCHIM, tratându-şi cu sictir foştii colegi de partid. A preferat să meargă la Sineşti, pe coclaurile Vâlcii, chipurile să pună în aplicare legile fondului funciar.

Leave a Response