|duminică, septembrie 29, 2024
  • Follow Us!

Suplimentarea fondurilor la bugetul Primăriei Râmnicului cu 800.000 euro 

• Consilierii locali au aprobat

Suplimentarea fondurilor la bugetul Primăriei Râmnicului cu 800.000 euro

În cadrul unei şedinţe ordinare desfăşurată miercuri, 26 august, consilierii locali din Râmnicu Vâlcea au aprobat cea de-a cincea rectificare a bugetului Primăriei din acest an, suplimentându-se fondurile de la bugetul local cu peste 33 miliarde lei vechi (circa 800.000 euro). Astfel, cu suma de 12 miliarde lei vechi s-au suplimentat veniturile bugetului local la sursa „Sume defalcate din TVA pentru cheltuieli de personal în învăţământul preuniversitar de stat”.

Pe de altă parte, s-a aprobat rectificarea bugetului şi prin suplimentarea veniturilor proprii cu suma de 21 miliarde lei vechi, aceasta având în vedere execuţia de casă privind încasările realizate la data de 19 august 2009. De fapt, veniturile proprii ale Primăriei Râmnicului sunt încasate la această dată în proporţie de 65%, iar pentru perioadă, de 83,2%, în condiţiile în care mai este un termen de plată (30 septembrie 2009) şi încă trei luni pentru încasări prin proceduri de executare silită. După această rectificare, bugetul local pe anul 2009 va avea valoarea totală de 2.175 miliarde lei vechi (circa 52 milioane euro). Primarul Mircia Gutău este sigur că până la sfârşitul acestui an, va mai avea loc o rectificare a bugetului local.

Tot miercuri, 26 august, consilierii locali au decis repartizarea resurselor suplimentare pe următoarele categorii de cheltuieli: 12 miliarde lei vechi sumă primită de la bugetul statului se repartizează pentru finanţarea cheltuielilor de personal în învăţământul preuniversitar de stat; 40 milioane lei vechi a fost repartizată din fondul de rezervă al Consiliului Judeţean Vâlcea pentru absolventa Liceului de Artă, Anamaria Văduva; 8,5 miliarde lei vechi se reapartizează pentru suplimentarea creditelor bugetare pentru cheltuieli de personal la Direcţia de Protecţie Socială, Teatrul Ariel, Poliţia Comunitară, şi Cantina de Ajutor Social;

10 miliarde lei vechi pentru suplimentarea creditelor bugetare repartizate pentru cheltuieli materiale la Direcţia de Administrare a Domeniului Public (străzi şi dezvoltare publică); 1,9 miliarde lei vechi pentru suplimentarea creditelor bugetare repartizate pentru cheltuieli de capital la obiectivul „Managementul integrat al deşeurilor” (suma este necesară pentru completarea disponibilităţilor şi plata părţii de cofinanţare ce este în sarcina bugetului local); 620 milioane lei vechi din impozit pe profit încasat de la societatea Acvarim SA se repartizează la Fondul IID, conform prevederilor legale. (Petre Coman)

Leave a Response