|vineri, noiembrie 22, 2024
  • Follow Us!

în acest an vor începe lucrările la pârtia de schi din Voineasa 

• Vicepreşedintele CJ Vâlcea, Romulus Bulacu, ne-a precizat că

În acest an vor începe lucrările la pârtia de schi din Voineasa

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Romulus Bulacu, este sigur că în toamna acestui an vor începe lucrările de construcţie la investiţia privind realizarea unei pârtii de schi în zona Voineasa. „Prin proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de agrement în staţiunea turistică Voineasa”, se prevede realizarea unei pârtii de schi care va avea lungimea de 5 km.

În proiect mai sunt prevăzute următoarele investiţii: peron staţie îmbarcare telescaun; 60 de stâlpi de iluminat; sistem de alimentare cu apă potabilă; sistem de canalizare menajeră; instalaţie apă tehnologică pentru producere zăpadă artificială; parcare şi bretea de racord; ştrand şi debarcader; pontoane plutitoare; cinci utilaje transport pe cablu; utilaje alimentare cu apă potabilă; cinci tunuri de zăpadă; o maşină de bătut zăpada; o clădire centru salvamont, etc.

Având în vedere potenţialul turistic ridicat al zonei, prin investiţia propusă se doreşte dezvoltarea infrastructurii de agrement din staţiunea turistică Voineasa – zona de nord a munţilor Latoriţa „Mioarele – Coasta Benghii – Puru”, zonă aflată între Staţiunea Vidra şi Obârşia Lotrului, în scopul practicării sporturilor de iarnă la nivelul standardelor internaţionale, precum şi exploatarea resurselor turistice în toate anotimpurile, în prezent, în această zonă aflându-se mai multe cabane care beneficiază de condiţii de cazare şi masă, apte pentru activităţi turistice.

Zona vizată are potenţial turistic de importanţă naţională, staţiunea Voineasa fiind o staţiune de interes naţional şi chiar dacă are un cadru natural favorabil practicării sporturilor de iarnă, nu deţine nici o pârtie de schi sau alte facilităţi pentru practicarea sporturilor de iarnă. Prin proiectul propus se doreşte atragerea zonei în circuitul turistic, în scopul practicării sporturilor de iarnă şi de agrement la nivelul standardelor internaţionale şi susţinerea dezvoltării acestei zone, cu atât mai mult cu cât în prezent în această zona activitatea turistică este inexistentă.

Pentru anotimpul cald, turismul montan are condiţii ideale de practicare a drumeţiilor în munţii Parâng la altitudinea de 2.500 m, sau pentru practicarea pescuitului sportiv, a sporturilor nautice pe Lacul Vidra, canotaj, caiak, etc. Totodată, pe drumurile naţionale existente pot fi organizate competiţii de cicloturism, iar pe potecile turistice se pot organiza competiţii de orientare.“ – a precizat Romulus Bulacu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea. (P.C.)

Leave a Response