|vineri, noiembrie 22, 2024
  • Follow Us!

Primăria Râmnicului, acuzată de dezinformare şi discreditare 

Primăria Râmnicului, acuzată de dezinformare şi discreditare

Anda Vlad

Prin intermediul unui comunicat transmis mai multor canale media locale, preşedintele Asociaţiei „A doua şansă” din Râmnicu Vâlcea, Iulian Puican îşi arată nemulţumirea faţă de atitudinea reprezentanţilor administraţiei publice locale, care, din răzbunare, apelează la dezinformarea populaţiei şi la discreditarea membrilor organizaţiei pentru protecţia animalelor pe care o conduce.

Răzbunări puerile

Reprezentaţii asociaţiei spun că reacţiile de tip „bolşevic” ale conducerii Primăriei Râmnicului s-au acutizat, după ce organizaţia a fost nevoită să demaşte toate ilegalităţile desfăşurate de autorităţi prin intermediul adăpostului pentru câini fără stăpân de la Feţeni. Puican precizează în comunicat faptul că „deranjaţi de chemările la audieri, probabil şi de controlul Curţii de Conturi”, reprezentanţii conducerii administraţiei locale au recurs la răzbunări împotriva Asociaţiei „A doua şansă”. Membrii organizaţiei pentru protecţia animalelor precizează că dispecerii DADP sau cei ai Poliţiei Comunitare informează fals cetăţenii care reclamă prezenţa câinilor fără stăpân în diferite zone ale oraşului că, pentru rezolvarea acestui tip de probleme există o asociaţie care încasează bani de la Primărie (sau fonduri europene, după caz).

Pentru a-şi rezolva problemele, cetăţenii primesc chiar numărul de telefon personal al preşedintelui asociaţiei, Iulian Puican, aspect de asemenea de neconceput pentru acesta. Pentru informarea corectă a cetăţenilor, Asociaţia „A doua şansă” ţine să facă câteva precizări. „Conform Art. 1 din OUG 155/2001, consiliile locale au obligaţia de a înfiinţa servicii specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Noi nu ne-am opus niciodată rezolvării problemei câinilor fără stăpân, nu ne face plăcere să îi vedem pe străzi, am cerut doar ca aceasta să se facă cu respectarea legii.

Deşi am venit cu soluţii şi proiecte pentru rezolvarea problemei cu costuri minime şi fără furăciune din banul public (probabil asta a deranjat), nu am primit nici un răspuns. Fără nici un sprijin din partea autorităţilor, am sterilizat, vaccinat antirabic şi crotaliat peste o sută de câini, în marea majoritate femele, de pe străzile Râmnicului. Am încercat, cu mijloacele noastre modeste, să rezolvăm toate cazurile la care am fost solicitaţi: animale rănite, accidentate, pisici care nu mai pot coborî din copaci, cazuri de animale abuzate, împuşcate, otrăvite etc. Singura sursa de finanţare pentru acţiunile noastre au fost până acum buzunarele membrilor fondatori”.

Pe ce se duce banul public?

„Din protecţia animalelor nu ies bani aşa cum sugerează unii, drept urmare nu ne permitem locuinţe de lux, Jaguare sau alte animale. Ne cheltuim timpul şi banii cu maidanezii. Toţi avem familii de întreţinut, taxe şi impozite de plătit, ca toată lumea, autorităţile nu ne tratează în mod preferenţial, deşi ne ocupăm de problema pe care ei sunt plătiţi să o rezolve. Singurul scop al asociaţiei este protecţia animalelor, nu avem ambiţii financiare, lucru demonstrat de sumele modeste rulate în contul asociaţiei. În spiritul transparenţei totale vom publica lunar pe pagina noastră web extrasul de cont, pentru a putea oricine este interesat să vadă ce sume de bani gestionam şi în ce scopuri sunt cheltuite.

Invit Primăria Municipiului şi conducerea DADP, sub oblăduirea căreia îşi desfăşoară activitatea „Serviciul de gestionare al câinilor fără stăpân”, să facă acelaşi lucru, pentru a putea şti şi noi cum se cheltuiesc banii noştri, pentru că de rezultate sunt pline străzile. De câte ori am cerut în scris sumele cheltuite a trebuit să aşteptăm termenul „legal” de 30 de zile pentru a primi un răspuns evaziv, să reformulam, să mai aşteptam un termen „legal” şi tot aşa. Dumnealor de ce nu pot avea o asemenea iniţiativă? Sau nu le-a trecut prin cap că ne-ar interesa pe ce ni se duc banii?”, se arată în comunicat.

Leave a Response