Crinu Popescu şi firma ROVIMET au intrat oficial în faliment
• Tribunalul Vâlcea a dat dreptate Finanţelor Publice şi zecilor de creditori ţepuiţi de „patron”
Crinu Popescu şi firma ROVIMET au intrat oficial în faliment
• prima şedinţă a creditorilor este programată să aibă loc pe data de 25 octombrie 2010
Nicu Trandafir
În sfârşit, după ani de tergiversări şi sfidare a autorităţii statului, instituţiile cu atribuţii în domeniu au luat taurul de coarne şi au făcut dreptate: firma „omului de afaceri” Constantin (Crinu) Popescu, Rovimet SA, a intrat oficial în faliment. Astfel, în Dosarul 2708/90/2010, Tribunalul Vâlcea a admis în data de 3 august 2010 cererea creditorilor şi a dispus deschiderea procedurii insolvenţei faţă de societatea Rovimet.
Instanţa vâlceană a decis astfel să dea dreptate celor trei reclamanţi – Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vâlcea, Judecătoria Râmnicu Vâlcea şi Oficiul Registrului Comerţului Vâlcea -, ceea ce înseamnă că patronul de la Rovimet a continuat să nu plătească datoriile de zeci de miliarde de lei către bugetul de stat şi cel local. Tot Tribunalul Vâlcea a stabilit un administrator judiciar, în persoana lui Iulius Anghel Stegaru, şi un onorariu de 1.000 lei.
Toţi creditorii lui Crinu Popescu (şi sunt mulţi) au termen pentru depunerea documentelor de creanţe data de 4 octombrie 2010, după care au loc următoarele acţiuni: tabel preliminar – 18 octombrie 2010, tabel definitiv – 8 noiembrie 2010, prima şedinţă a creditorilor – 25 octombrie 2010.
Încă de anul trecut, două instituţii importante – Primăria Râmnicului şi Finanţele Publice – au declanşat operaţiunile de „executare” a lui Crinu Popescu. După ce i-a dat o amendă de circa 20.000 euro, Primăria Râmnicului i-a sigilat hala Rovimet din zona Râureni, construcţie executată fără respectarea prevederilor legale.
În schimb, Administraţia Finanţelor Publice Pentru Contribuabili Mijlocii a scos de mai multe ori la licitaţie proprietăţile lui Crinu Popescu pentru neplata datoriilor către bugetul de stat. Ultima licitaţie a avut loc în urmă cu patru luni, când Administraţia Finanţelor Publice pentru Contribuabili Mijlocii Vâlcea a organizat, la sediul DGFP Vâlcea, a treia licitaţie publică pentru vânzarea bunurilor imobile sechestrate, proprietate a debitorului SC Rovimet SA, în dosarul de executare nr. 147/71.994/14.04.2010.
Astfel, s-a licitat un apartament construit de Crinu Popescu în Bujoreni, compus din două camere de locuit şi living în suprafaţă utilă de 65,84 mp, situat lângă Muzeul Satului. Preţul de pornire a licitaţiei a fost de circa 1,1 miliarde lei vechi, preţ care a inclus şi un teren intravilan, cotă părţi comune, în suprafaţă de 23 mp şi un teren intravilan, cotă parte indiviză, în suprafaţă de 55 mp. Asupra bunului care a făcut obiectul publicaţiei de vânzare au fost înregistrate privilegii de către creditorul Biroul Executorului Judecătoresc „Mihail Deaconu” (somaţie imobiliară nr. 90/22.06.2009).
Firma SC Rovimet SA, în care este acţionar şi administrator Crinu Popescu, a ridicat ilegal în 2006 un ansamblu de locuinţe, pe un teren aflat în litigiu din Bujoreni, prin obturarea unui curs de apă şi cu ajutorul unor autorizaţii falsificate. Mai mult, firma lui Popescu a depăşit până şi limitele de teren înscrise în autorizaţiile ilegale, astfel că a intrat abuziv în curtea unei familii, luând patru metri din terenul acesteia.