|vineri, mai 17, 2024
  • Follow Us!

Fotbal judeţean / Diviziile D şi Onoare 

Fotbal judeţean / Diviziile D şi Onoare

 

Finala Cupei, între Flacăra Horezu şi Luncavăţul Popeşti

Fără fastul de altădată, dar cu multă pasiune din partea suporterilor veniţi din Şirineasa şi Popeşti, echipele Flacăra Horezu, Topologul Nicolae Bălcescu, AS Şirineasa şi Luncavăţul Popeşti s-au întrecut în semifinalele Cupei României, faza judeţeană, disputate în cuplaj pe Stadionul Municipal din Rm. Vâlcea. În primul meci Flacăra Horezu a trecut cu 2-1 de Topologul Nicolae Bălcescu, golul victoriei fiind marcat în prima repriză a prelungirilor. Al doilea meci a avut loc între AS Şirineasa şi Luncavăţul Popeşti. A învins echipa mai slab cotată, astfel că în finala Cupei vor evolua Flacăra Horezu şi Luncavăţul Popeşti.

Cozia Călimăneşti nu mai poate pierde primul loc

 

După succesul înregistrat în deplasare, la Pesceana, liderul Cozia Călimăneşti nu se mai teme că ar putea rata clasarea pe primul loc la finalul campionatului şi participarea la barajul pentru promovarea în Divizia C. Echipa antrenată de Mircea Savu mai are nevoie de trei victorii în cele şase etape ce le mai are de disputat pentru a fi şi din punct de vedere matematic declarată campioană. Pe teren propriu Cozia primeşte vizita echipelor Electra Rm. Vâlcea, AS Şirineasa şi Forestierul Băbeni, iar din deplasare mai poate obţine puncte în partidele cu Alma Lex Drăgăşani, Vartex Rm. Vâlcea şi Minerul Berbeşti.

Ameninţări de ochii lumii cu retragerea din campionat

Pentru a-şi justifica eşecurile, conducătorii unor echipe din Divizia D şi Onoare dau vina pe arbitri. Apoi fac tămbălău, fac declaraţii „incendiare“ prin presă şi ameninţă că se retrag din campionat. Tot acest spectacol are ca scop, probabil, să creeze presiune pe arbitrii care le oficiază meciurile următoare, câştigate aproape de fiecare dată de echipele celor care spun că se retrag din campionat. Aşa a făcut cu puţin timp în urmă Costel Şerban, primarul de la Popeşti, dar după ce a învins runda următoare în deplasare s-a răzgândit. Aşa a făcut şi Costel Chelcea, dar după un egal la Călimăneşti şi o victorie acasă cu Petrolul Drăgăşani s-a răzgândit şi el. Echipele celor doi gălăgioşi şi veşnic nemulţumiţi au ajuns, totuşi, să dispute finala Cupei României. De acolo nu vor să se retragă!

În oraşul lui Dragomir fotbalul este în pragul falimentului

La un pas de ultimul loc în Divizia D a ajuns Olteţul Bălceşti, echipă măcinată de certuri între jucători, cu sponsori mai mult pe hârtie şi cu conducători incompetenţi. Aşa se face că învinsă pe teren cu 1-0 de Petrodam Măciuca, echipa din oraşul lui Mitică Dragomir a fost sancţionată pentru că nu a ţinut evidenţa cartonaşelor galbene, iar în următorul meci de pe teren propriu, cu ultima clasată, a introdus jucători substituiţi şi chiar l-a trecut în raportul de arbitraj pe antrenorul aflat în suspendare, astfel că în locul victoriei de pe teren cu 4-3 i se va omologa un nou eşec, 0-3 la „masa verde“.

 

Ultima clasată din Divizia D are o nouă conducere

Părăsită de sponsori şi minţită de autorităţile locale, echipa Unirea Tricolorul Goleşti reuşeşte ca prin minune să continue lupta şi să supravieţuiască printre cele mai bune echipe de fotbal din Vâlcea. Meritul aparţine unui grup de jucători, aceştia fiind cei ce l-au lămurit pe tânărul om de afaceri Adi Răducanu, să preia funcţia de preşedinte şi să continue participarea în campionat. Teoretic, echipa de pe malul Sâmnicului mai are şanse să se salveze de la retrogradare, însă e greu de crezut că va putea continua activitatea într-o localitate în care, potrivit fostului preşedinte Florin Mănoiu, primarul este cel care i-a îndepărtat pe sponsori şi pe foştii conducători.

Leave a Response