|vineri, mai 10, 2024
  • Follow Us!

Pro Prostituţie 

Pro Prostituţie

Traian Guminski

Aveam de gând să abordez o altă temă, legată de politic, dar prea e cald şi prea e multă politică în presă şi în vacanţă. Un nou counicat de presă al poliţiei mă determină să scriu acest editorial. Iar au fost amendate nişte nenorocite pe Valea Oltului. Iar bugetarii cu salarii triple muncitorilor au făcut o incursiune în parcări.

Iar au dat nişte amenzi care nu vor fi plătite şi care normal ar trebui să ducă la arestarea contravenientelor. Suntem ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare  prelevanţă la sifilis, gonoree şi sifilis congenital. Suntem ţara cu multe violuri, abuzuri sexuale, abuzuri ale minorilor. Pedofili, traficanţi de carne vie, proxeneţi îşi fac de cap. De curând pe un post central TV îl aud pe Gigi Becalii condamnând prostituţia. Are tot dreptul .

Domnia sa şi–a  creat o imagine pe care nu o poate macula. E un bun familist şi un om care nu se apropie de femei. Din păcate în România există zeci de mii de bărbaţi tineri. Care nu câştigă suficient pentru a întreţine o familie, pentru a avea o casă. Din păcate în România există mii de băieţi adolescenţi care vor să îşi înceapă viaţa sexuală şi nu ştiu cu cine să o facă. Şi zeci de reviste, de filme de pe internet, de fotografii îi înfierbântă şi mai tare şi vor, vor ,vor să o facă. Şi unii o fac. Din păcate cu profesoare, unii cu colege minore, alţii forţează în grup o fată şi ajung în tribunale. ├×ări din Uniunea Europeană au legalizat prostituţia. 

Au adus bani bugetelor locale şi celor de stat, au creat locuri d e muncă , au micşorat numărul bolilor venerice şi al violurilor. Noi suntem un bastion al ortodoxiei. Preoţii şi fel de fel de organizaţii condamnă legalizarea prostituţiei. Şi pun presiune pe clasa politică care nu  are curaj să piardă voturi. Eu cred că personal le-ar câştiga. Minim 50.000 de femei ar avea contracte d e muncă şi asigurări de sănătate. Ar putea beneficia de o pensie. Bugetele locale ar câştiga. Şi s-ar termina o dată cu această vânătoare inutilă a prostituatelor dusă de poliţişti şi jandarmi. Prostituţia este un lucru necesar societăţii. Şi ea se practică oricum.

Nelegalizarea ei a dus la un fenomen alarmant. A crescut numărul prostituatelor de domiciliu. Numai în Râmnic sute de fete din toate părţile ţării stau în garsoniere închiriate şi aşteaptă telefoane. E un segment de prostituţie ce nu poate fi sancţionat de jandarmi. Dar este un fenomen care duce la vehicularea lunară a unei mase imense de bani. Neimpozabilă. Sunt fete minore, multe din ele dar sunt şi destule femei în toată firea. Rămase fără loc de muncă au fost atrse în ringul de zebenguială de  prostituate mai vechi.

Au văzut că se poate câştiga în câteva ore la fel d e mult ca într-o lună de stat în picioare printre mesele unei cîrciumi sau în spatele tejghelei unei alimentare. Cine a prins gustul banului luat repede nu va mai vrea să muncească niciodată pe salariul minim. Şi cele vechi vor atrage altele noi. O piaţa legalizată ar reglementa preţul şi ar fi benefică societăţii. O piaţă legalizată ar permite pedepse aspre date proxeneţilor şi celor care practică meseria ilegal. Mulţi proxeneţi s-ar transforma în oameni de afaceri iar afacerile lor ar trece din zona neagră în cea albă.

Celor care mă vor critica pentru acest punct de vedere le spun să studieze cu atenţie reglementările din România din  1930 privitoare la bolile cu transmitere sexuală şi prostituţie precum şi cele patru proiecte d e lege depuse până acum la Camera Deputaţilor. Cei care stopează legalizarea prostituţiei ar trebui să se uite cu atenţie la raportul numărului violurilor din România, la statistica relaţiilor incestuoase, la statistica numărului d e minore rămase însărcinate, la numărul femeilor în vârstă abuzate sexual.

Pentru un important segment masculin al acestei ţări sexualitatea este o necesitate. Exact ca şi mîncarea, tutunul, alcoolul. Dacă nu ai de mâncare şi nu ai bani să o cumperi o furi. Dacă nu ai cum să ai parte de o relaţie sexuală bazată pe dragoste vei încerca să o obţii plătind. Şi mulţi care nu au unde şi cum să plătească vor…fura.

Leave a Response