|luni, mai 13, 2024
  • Follow Us!

BERE ALUTUS a formulat recurs la decizia de declanşare a falimentului 

• La Curtea de Apel Piteşti,

BERE ALUTUS a formulat recurs la decizia de declanşare a falimentului

• primul termen în acest proces este programat vineri, 24 octombrie 2008

Luna trecută, avocaţii fabricii BERE ALUTUS au formulat recurs la Curtea de Apel Piteşti, în urma deciziei Tribunalului Vâlcea de declanşare a falimentului la această întreprindere. Numărul dosarului de la instanţa din Piteşti este 669/90/2008, iar data înregistrării este 5 septembrie 2008.

Primul termen în acest proces este programat vineri, 24 octombrie 2008. În data de 30 iunie, Tribunalul Vâlcea a admis cererile celor patru creditori (Primăria Râmnicului, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vâlcea, Rosal Grup Sucursala Vâlcea şi Professional Values) şi a dispus deschiderea procedurii insolvenţei la societatea condusă de directorul Nicu Spiridon.

Se ştie că tot Tribunalul Vâlcea a pronunţat în urmă cu şase luni încă o soluţie favorabilă Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vâlcea în procesul cu BERE ALUTUS. În Dosarul 122/90/2008, instanţa de judecată din Vâlcea a decis să admită recursul solicitat de Administraţia Finanţelor Publice pentru Contribuabili Mijlocii Vâlcea, din cadrul DGFP Vâlcea, împotriva BERE ALUTUS.

De asemenea, Tribunalul Vâlcea a casat încheierea şi a trimis cauza spre rejudecarea cererii de suspendare a executării aceleiaşi instanţe. După câteva zile după ce a aflat că Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vâlcea intenţionează să vândă aproape toate activele funcţionale ale societăţii Bere Alutus SA Râmnicu Vâlcea, directorul Nicolae Spiridon a dat în judecată Fiscul, contestând dreptul acestei instituţii de a-i executa fabrica în contul unor datorii către stat.

În luna martie, BERE ALUTUS avea obligaţii fiscale de circa 10 milioane lei, din care 9,67 milioane lei creanţe restante, acumulate în ultimii cinci ani. Pe parcursul anului 2007 şi până la 12 martie 2008, întreprinderea a efectuat plăţi voluntare de 760.000 lei şi, ca urmare aplicării măsurilor de executare silită, 191.900 lei, sume care reprezintă doar 9% din volumul celor datorate.

Tot Tribunalul Vâlcea a decis în data de 30 iunie 2008 numirea ca administrator judiciar a firmei Nick SPRL Craiova. În cadrul sentinţei s-au mai stabilit următoarele: până la data de 1 septembrie se puteau înregistra creanţele, până la data de 6 octombrie urma să se realizeze tabelul preliminar, iar până la 3 noiembrie se vor soluţiona contestaţiile şi va fi elaborat tabelul definitiv. Prima şedinţă a adunării creditorilor BERE ALUTUS a fost programată să se desfăşoare chiar luni, 13 octombrie 2008.

Leave a Response