|vineri, mai 10, 2024
  • Follow Us!

Gânduri, urari, criza 

Gânduri, urari, „criza“

Tiberiu Pîrnau

Cea mai potrivita, cea mai sincera urare de sarbatori este fara îndoiala: „Ceea ce îmi doresc mie si familiei mele, îti doresc si tie si voua si dumneavoastra!“. Adica: sanatate, întelegere, caldura, iubire si un pic de bunastare. O urare sincera, în care cuvântul „criza“ cel folosit acum, pâna la exasperare de politicieni, analisti de tot felul, oameni de afaceri speriati, nu-si are locul. Nu-i înteleg pe cei care-ti ureaza: „Criza usoara!“. Oricum ar fi, criza nu are cum sa fie usoara. Ea loveste fara mila.
Asa ca eu le doresc cititorilor „Ziarului de Vâlcea“ ceea ce îmi doresc mie si celor dragi, familiei mele, prietenilor mei, amicilor mei, cunoscutilor mei.

Nu amintesc nimic de „criza“. Consider ca acest cuvânt este folosit de guvernanti mai mult pentru a-si ascunde neputinta, nepriceperea în actul de a conduce tara. ªi îmbratiseaza cu pasiune cuvântul respectiv, se agata de el cu un soi de disperare. Criza economica ne va lovi pe noi, pe cei multi, pe oamenii simpli, pe cei care muncim, pe oamenii de afaceri onesti, care ne straduim sa ne platim la zi taxele si impozitele si nu va afecta în nici un fel clica, cloaca mai bine spus, care s-a asezat în fruntea „tarisoarei“. Ei tot vor face afaceri pe cârca statului, vor avea salarii indecent de mari, tot se vor bucura de privilegiile functiilor lor. Masina, sofer, secretara si o armata de lachei, dispusi sa le faca oricând pantofii pentru niscaiva sinecuri centrale sau locale.

 Când scriu, au început sa cada primii fulgi din iarna aceasta lunga. Cad asa, parca cu zgârcenie. Nici iarna nu mai e ce-a fost. Spiritul sarbatorilor ne patrunde cu greu în suflete. Ma gândesc cu încrâncenare la ceea ce va urma, la anul 2009. Ma scutur apoi ca de-un cosmar si-mi spun, ca daca vom fi sanatosi, uniti, mai buni, vom învinge raul cel rau.
Da, sa fim mai buni în toate sensurile cuvântului. Mai buni la suflet, mai buni în ceea ce facem. ªi noi, cei care construim numar de numar „Ziarul de Vâlcea“ ne vom stradui sa fim mai buni, mult mai buni pentru cei care ne citesc, ne apreciaza, dar si pentru ceilalti.

Sa lasam în urma invidia gaunoasa si sa alegem performanta pentru a avea rezultate, sa abandonam ura si sa îmbratisam iubirea celor care ne poarta ranchiuna, sa ne concentram pe informatii reale, netrunchiate, sa ne straduim sa dezvaluim adevaruri, asa cum le vedem noi, dar si cum le-ar vedea cititorii. Mai multe articole de substanta, reportaje bine documentate, anchete, investigatii, care sa captiveze, sa fascineze chiar. Aceste lucruri îsi doreste echipa manageriala a „Ziarului de Vâlcea“, o echipa tânara si inimoasa, care în 2009 mizeaza totul pe cartea schimbarilor pozitive, în beneficiul oamenilor, care ne-au ajutat la crearea unui nume în peisajul publicistic local.

Leave a Response