|duminică, mai 19, 2024
  • Follow Us!

Turismul vâlcean, pe un trend ascendent 

Turismul vâlcean, pe un trend ascendent

Staţiunile vâlcene încep să fie căutate de turişti. Potrivit Direcţiei de Statistică Vâlcea, în luna mai a acestui an, 23 de mii de turişti au trecut prin judeţul Vâlcea, cu 7.000 mai mulţi faţă de luna aprilie 2009 şi cu 700 mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cele mai căutate au fost hotelurile din Călimăneşti şi Olăneşti, peste 17 000 de turişti optând pentru a-şi petrece vacantele aici. O mare parte dintre aceştia sunt pensionari veniţi la tratament. Pensiunile agroturistice din judeţul Vâlcea încep sa fie tot mai căutate, numărul persoanelor care s-au cazat la pensiuni rurale dublându-se fata de anul trecut.

Dacă numărul persoanelor care vin în Vâlcea a început să crească, nu acelaşi lucru se poate spune despre vâlcenii care au ales să îşi petreacă concediul în străinătate. Conform datelor furnizate de Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate, până acum au fost eliberate peste 1.500 de carduri europene de sănătate, aproximativ cu numărul de vâlceni care au ales să plece în străinătate în perioada similară a anului trecut.

Cardul European de Asigurări de Sănătate poate fi solicitat de toţi cei care fac deplasări în Uniunea Europeană pentru a beneficia de asistenta medicala. Posesorul cardului european beneficiază de asistenta medicala în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, dar şi în Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Leave a Response