|luni, mai 20, 2024
  • Follow Us!

Vlădoiu, preocupat de alunecările de la Costeşti 

Vlădoiu, preocupat de alunecările de la Costeşti

Deputatul vâlcean Aurel Vlădoiu a adresat recent o interpelare pe tema haldei de steril din comuna Costeşti-Vâlcea lui Ion Ariton, ministrul Economiei. „Judeţul Vâlcea este cunoscut la nivel naţional din cauza alunecărilor de teren ce se produc ca urmare a ploilor, dar şi a exploatărilor necontrolate de calcar, sare şi cărbune. O situaţie specială se regăseşte în comuna Costeşti, unde au apărut fisuri la cariera Bistriţa.

Autorităţile locale au adus la cunoştinţa Consiliului Judeţean şi Prefecturii situaţia periculoasă, dar şi faptul că o alunecare de teren ar putea obtura firul pârâului Costeşti, multe locuinţe şi şcoala primară din satul Pietreni putând fi inundate. Şi echilibrul ecologic al zonei este afectat, deoarece firma care exploatează în carieră dirijează apele uzate în pârâu.

O comisie formată din reprezentanţi ai Apelor Române, ai Gărzii de Mediu, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Prefecturii a evaluat situaţia, dar răspunsul nu a fost deloc mulţumitor pentru autorităţile locale şi cetăţeni. În concluzie, vă solicit să vă îndreptaţi serios atenţia asupra acestei probleme şi, prin autoritatea de care dispuneţi, să luaţi rapid măsurile care se impun”, se arată în interpelarea parlamentarului PSD.

Leave a Response