|sâmbătă, mai 18, 2024
  • Follow Us!

Echipa CSM Râmnicu Vâlcea a pierdut şi la Oradea 

• Fotbal, Liga a II-a

Echipa CSM Râmnicu Vâlcea a pierdut şi la Oradea

• vâlcenii nu au evoluat rău dar au cedat cu 0-2 şi au revenit pe locurile retrogradabile

Stadionul municipal din Oradea a găzduit un derbi al salvării de la retrogradare între două formaţii, FC Bihor şi CS Municipal, care în sezoanele trecute aveau pretenţii la primele poziţii ale clasamentului. Debutul a fost unul cu emoţii pentru gruparea din Zăvoi. În minutul 6, după o lovitură liberă a gazdelor, Kalai şi Tufişi s-au accidentat dar ambii au reuşit să îşi reia locul în echipa vâlceană. Peste două minute FC Bihor a ratat prima ocazie a meciului, şutul periculos al lui Florin pop fiind deviat în corner de Vătăjelu. După un sfert de oră de joc, Teleşpan a fost nevoit să facă prima modificare, Kalai, cel care s-a resimţit după ciocnirea cu Tufişi, fiind înlocuit de Gigel Ene.

Cu antrenorul principal, Marius Mitu, în teren, CS Municipal a stat bine în teren şi a respins cu uşurinţă încercările ofensive ale gazdelor, încercând să dea lovitura pe contraatac. Pimul şut spre poarta gazdelor a fost abia în minutul 25, atunci când Pribac a greşit ţinta din interiorul careului. Zece minute mai târziu, CS Municipal a fost foasrte aproape de a deschide scorul. Gogoşoiu a scăpat singur cu portarul gazdelor pe care, însă, l-a luat la ţintă şi tabela nu s-a modificat. Vâlcenii au continuat să joace mai bine şi peste alte două minute Vasile i-a centrat excelent lui Plecanciuc, care a deviat pe lângă poartă. Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic şi cele două formaţii au intrat la cabine cu un scor alb, 0-0. Oltenii au început sus şi partea a doua a întâlnirii şi gazdele au ajuns cu greu în careul porţii apărate de Tufişi care a avut emoţii numai la şutul executat de Sfârlea din lovitură liberă, chiar în primul minut de la reluare. În minutul 60, FC Bihor şi-a trecut în cont prima mare ocazie, Selagea şutând puţin pe lângăstâlpul stâng al porţii.

Peste alte două minute, CS Municipal a avut noroc la devierea din careu a lui Brtalan, mingea trecând foarta aproape de spaţiul porţii. În replică, Gigel Ene şi-a încercat norocul din interiorul careului orădenilor dar a greşit de puţin ţinta. Mariua Mitu a încercat să forţeze în finalul meciului, l-a trimis în teren pe Dalu dar FC Bihor a dat lovitura în minutul 73. Birtalan a preluat excellent în careul vâlcenilor şi a şutat dintr-un unghi imposibil, la colţul scurt, pentru 1-0. Din acel moment oltenilor le-a fost greu, au încercat din răsputeri să construiască şi să egaleze dar Oradea a închis jocul în minutul 85, atunci când Birtalan a reuşit „dubla” cu un şut plasat, singur cu Tufişi. Până la final nu s-a mai întâmplat nimic notabil şi CSM a bifat a doua înfrângere consecutivă. Gruparea din Zăvoi a revenit pe locurile retrogradabile şi joacă în runda viitoare pe propriul teren cu Alro Slatina.

Leave a Response