|sâmbătă, mai 4, 2024
  • Follow Us!

Sparle si soparle 7 ianuarie 2012 

Sparle si soparle 7 ianuarie 2012

• Poate vă întrebaţi în ce restaurante de lux au petrecut VIP-urile din judeţul Vâlcea noaptea de Anul Nou? Vă spunem doar câteva nume, cu precizarea că există alte personalităţi pe care am preferat să le “iertăm”…. Începem cu “prietenul” nostru deputatul Cristian Buican, care a preferat să-şi petreacă Revelionul la Hotel Căciulata din Călimăneşti, alături de primarii din Berislăveşti, Runcu, Titeşti, Perişani, Băbeni, Milcoiu, Câineni, Muereasca şi Bujoreni, dar şi de prefectul Mircea Nadolu şi liberalii Victor Stănculescu, Victor Popescu şi Mihaela Andreianu. La doi paşi distanţă, la Hotelul Oltul, au chefuit PDL-iştii Romulus Bulacu şi deputatul Romeo Rădulescu.

Fostul primar al Râmnicului, Mircia Gutău, a ales să-şi petreacă noaptea de Anul Nou la Restaurant Paradis din Troianu, împreună cu primarul din Ioneşti, Constantin Neagoie, şi Teodor Trancă, fost candidat din partea PP-DD. La Hotelul Maria din Râmnicu Vâlcea au petrecut până în zorii zilei de 1 ianuarie toată floarea tineretului social-democrat în frunte cu deputatul Costi Rădulescu şi “dulăul” Lucian Rădulescu. Fostul patron de la fabrica Bere Alutus, Nicu Spiridon, a băut şi a mâncat pe săturate la pensiunea primarului din Vlădeşti, Sorin Ghiţă, alături de Mihai Dinescu şi Florea Mierluş.

La Vila lui Ceauşescu de la Olăneşti au chefuit cu foc Ana Maria Pătru (preşedinte AEP), Cosmin Constantinescu (fost viceprimar al Râmnicului) şi Maria Bercea, iar la Hotel Livadia au dansat Alina Tîrlea, alături de toată conducerea BRD Vâlcea. La o aruncătură de băţ, Hotelul Noel (al actorului Grig Chiroiu) a fost gazda lui Filip Teodosie (consilier judeţean UNPR) şi a lui Ioan Gavrilescu, fost preşedinte al Clubului Oltchim.

• Luni, 7 ianuarie, cu ocazia Sfântului Ioan, preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea le-a pregătit o surpriză primarilor săi pe care i-a chemat la Râmnicu Vâlcea: va organiza o petrecere monstru la Restaurantul Supca.

• Administratorul pârtiei de schi de la Vidra este un om de afaceri destul de controversat din Hunedoara, Horia Daniel Faur, patronul societăţii Acomin Deva. Faur, proprietarul grupului de firme Quasar, nu a făcut niciodată un secret din faptul că este contribuitor la campaniile PDL. Acomin este o firmă care a reuşit în perioada guvernării PDL să obţină lucrări importante în: Voineasa (pârtia de schi de la Vidra, construită cu fonduri europene), dar şi localităţile din Valea Jiului, unde primarii sunt membri PDL.

Filiala din Cluj a societăţii Acomin a câştigat inclusiv licitaţia de construire a telegondolei din Pasul Vâlcan, licitaţie organizată de Primăria Vulcan, unde primarul era tot membru PDL. Firma lui Horia Daniel Faur a mai fost în centrul unei dispute în anul 2011, atunci când consilierii locali PNL şi PSD din Petroşani au cerut socoteală primarului Tiberiu Iacob-Ridzi în privinţa alocării unei sume imense de la bugetul local, de 250.000 de lei, pentru construirea sensului giratoriu din Piaţa Victoriei din localitate. Consilierii PNL şi PSD susţineau că suma era mult prea mare pentru lucrarea respectivă şi au arătat modul în care fuseseră încărcate facturile.

Primarul din Petroşani a dat un răspuns la fel de arogant ca şi răspunsurile soţiei sale, fostul ministrul al Tineretului Monica Iacob-Ridzi: „Dacă erau firme care făceau mai ieftin lucrarea, trebuiau să se prezinte la licitaţie, iar valoarea facturilor o să o explic altădată”. Bineînţeles că, nici până în ziua de azi, Tiberiu Iacob-Ridzi nu a mai explicat nimic legat de sensul giratoriu construit de firma prietenului său Dan Faur.

Leave a Response