|miercuri, mai 31, 2023
  • Follow Us!

VIDEO Documentar: Râmnicu Vâlcea – Orasul Hackerilor 

image-2015-06-21-20247610-46-hackerville
”Numele meu este Iceman și am început să sparg conturi pe internet în 1998. La vremea respectivă, cea mai utilizată parolă era 123456. Internetul a fost cel mai bun prieten pe care l-am avut. (…) Am spart conturile unor membri ai familiei Bush, contul lui Hilary Clinton, am intrat pe multe conturi ale familiei Rockefeller”, declară Iceman, unul dintre primii hackeri români.​Documentarul prezintă povestea hackerilor români din Râmnicu Vâlcea, în urma căreia orașul a fost supranumit Orașul Hackerilor, conform devour.com.”Este complicat să spunem cum a început totul. Unii hackeri încep prin a avea o viață normală, merg la muncă, dar apoi aleg o altă cale către succes și încep să comită astfel de acte criminale”, declară un ofițer al poliției române care se ocupă de crimele cibernetice.

”România s-a remarcat, pe bună dreptate, prin faptul că există mulți oameni cu bune abilități de operare a calculatorului, dar care au ales să comită infracțiuni”, declară Kevin Haley, expert Norton Security.

”Mai mult de 80% dintre serverele și site-urile din toată lumea sunt vulnerabile. Este numai o chestiune de timp până vor fi sparte”, a spus Tinkode, primul ”cel mai căutat hacker român”. Acesta a fost arestat în 2012 și eliberat din motive necunoscute, la numai 3 luni după arest.

Documentarul a fost postat pe canalul de youtube Norton în data de 17 iunie și a înregistrat deja peste 50 de mii de vizualizări. (hotnews.ro)

Leave a Response