|marți, martie 21, 2023
  • Follow Us!

Ai BANI în banca aceasta? S-ar putea să fi rămas FĂRĂ EI. Hackerii au DAT LOVITURA 

gruparea-de-hackeri-anonymous-465x390

Hackerii au dat lovitura in bancile grecesti

Mai multe atacuri cibernetice au fost comise asupra a trei bănci greceşti de hackeri care au cerut răscumpărare în moneda virtuală bitcoin pentru a opri pirateria, au anunţat luni surse bancare, informează Reuters.

Potrivit acestor surse, hackerii au reuşit să blocheze activitatea bancară pe internet a trei creditori greci timp de câteva ore joia trecută, dar nu au pătruns în securitatea băncilor şi nici nu au obţinut date confidenţiale ale clienţilor sau acces la conturi.

„Tot ce au obţinut a fost blocarea activităţii bancare pe web pentru câteva ore. Nimic altceva”, a declarat un bancher pentru Reuters, exprimându-se sub
condiţia anonimatului. Sursele au afirmat că hackerii au dat numele grupului lor ca fiind Armada Collective.

Băncile au refuzat să plătească şi au alertat serviciile de securitate şi banca centrală a Greciei, care investighează.

„Am informat poliţia şi serviciile secrete ale ţării sunt implicate”, a declarat un al doilea bancher, adăugând că „clienţii băncilor nu trebuie să-şi facă griji”.

Un grup de hackeri de extorcare de fonduri folosind acelaşi nume a apărut la mijlocul lunii noiembrie organizând atacuri susţinute Distributed Denial of Service (DDoS) asupra mai multor servicii de e-mail private.

Aceste atacuri suprasolicită site-urile până când le blochează accesul sau sunt forţate să treacă offline

evz.ro

CITESTE SI:

Leave a Response