|duminică, aprilie 2, 2023
  • Follow Us!

Ministrul Economiei, Costin Borc: Oltchim face parte din preocupările mele principale 

Costin Borc

Bugetul Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri a fost avizat favorabil, vineri, de comisiile de specialitate ale Parlamentului, cu 25 de voturi „pentru” şi unul „împotrivă”.

Bugetul Ministerului Economiei, avizat favorabil de comisiile parlamentare

Bugetul instituţiei a primit votul parlamentarilor din comisiile pentru politică economică şi cea pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, respectiv comisia economică şi cea pentru dezvoltare regională din Senat.

Ministrul Economiei, Costin Borc, a participat la audieri şi a prezentat bugetul, afirmând despre una dintre cele mai mari companii din portofoliul Economiei, Oltchim Râmnicu Vâlcea, că înregistrează rezultate operaţionale pozitive, astfel că nu se află într-o situaţie catastrofală.

„Oltchim face parte din preocupările mele principale. Problemele Oltchim sunt complexe şi se află şi în atenţia Comisiei Europene. Dorinţa noastră fermă este ca, împreună cu administratorii, să găsim acele soluţii care să ducă la ieşirea din situaţia actuală”, a spus Borc.

Oltchim a înregistrat în primele nouă luni ale anului o pierdere din activitatea curentă de 15,76 milioane de lei (3,55 milioane de euro), de zece ori mai mică faţă de cea de 159,2 milioane de lei din perioada similară a anului trecut, în contextul creşterii cifrei de afaceri cu 31%. Compania se află în insolvenţă din ianuarie 2013, iar planul de reorganizare prevede vânzarea combinatului pentru minim 307 milioane euro. (Mediafax)

Leave a Response