|duminică, aprilie 2, 2023
  • Follow Us!

Antena 1: Zeci de muncitori veniţi din Sri Lanka, exploataţi de Virgil Covercă, patronul Forestcov 

Coverca_Forestcov

La Vâlcea, zeci de oameni veniţi să muncescă tocmai din Asia, susţin că sunt exploataţi de Virgil Covercă, patronul Forestcov, cu sediul în comuna Păușești Otăsău – Vâlcea. Lucrează la o fabrică de prelucrare a buştenilor din judeţ şi susţin că patronul român nu le respectă condiţiile din contract. I-ar pune să muncească ore întregi peste program şi i-ar ameninţa cu scăderea salariului. Se plâng că nu au cum să plece, pentru că, spun ei, paşapoartele le-ar fi fost luate de patronul român.

Promisiunea unui loc de muncă bine plătit, într-o ţară din Uniunea Europeană, este visul multor cetăţeni din Sri Lanka. Denumită şi Lacrima Indiei, ţara din sudul Asiei are peste 20 de milioane de locuitori, majoritatea în pragul săraciei. Salariul minim abia dacă depăşeşte 70 de dolari pe lună.

Din contractul de un an de zile, opt luni ar trebui să muncească doar ca să îşi plătească datoria. În acte, sunt muncitori detaşaţi. Angajaţi trimişi să lucreze pentru o firmă din România

Muncitorii arată cu degetul spre patronul român. Firma lui se ocupă cu exploatarea şi prelucrarea lemnului în comuna Păuşeşti, din judeţul Vâlcea.

Muncitorii mai spun că că patronul le face salariul după cum îi convine. Şi că îi forţează să-i accepte condiţiile.

Chiar şi aşa, muncitorii din Sri Lanka aşteaptă să li se facă actele pentru România. Ar accepta orice condiţii pentru a-şi plăti datoria de 3000 de dolari. Paşapoartele trebuie depuse personal.

Muncitorii susţin că 16 dintre ei încă trebuie să obţină viza de lungă şedere. Cu tot cu salariul lunar, un singur om îl costă pe patron în jur 5200 de euro, pe an. La care se adugă şi o investiţie de 200 de mii de euro în spaţiile de cazare, susţine primăria.

Reprezentanţii firmei din România care a intermediat afacerea din Sri Lanka nu a vrut să facă nici o declaraţie publică. Şi nici patronul român care i-a angajat.

Sursa: Antena 1

One Response to Antena 1: Zeci de muncitori veniţi din Sri Lanka, exploataţi de Virgil Covercă, patronul Forestcov

  1. vlad tepes

    Va rugam frumos Domnilor ziaristi ,nu tulburati linistea prea maritului Coverca=analfabet cu acte ,care nu a reusit sa termine nici chiar un liceu si conduce=patroneaza o companie care in realitate este condusa de catre mai marii cu sedii la Bucuresti,.Nu va face-ti iluzii ca o sa i se intample ceva,el a fost foarte bine educat sa-si unga diriguitorii judetului,cum ar fi:FINANTELE,FORTELE DE MUNCA,POLITIA ,PROCURATURA,s a m d

     

Leave a Response