|joi, iulie 25, 2024
 • Follow Us!

Vâlceanca Mihaela Udrea, fost consilier local PD, condamnată definitiv la 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare 

Mihaela Udrea DNA

 

Prin decizia penală nr. 249 din 10 februarie 2016, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea definitivă a inculpatei Mihaela Ela Udrea (fost consilier local PD la Râmnicu Vâlcea), director al Direcției Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sănătății, la data faptelor, la o pedeapsă de 5 ani și 4 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei închisorii, a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea a șase infracțiuni de luare de mită, din care două în formă continuată. În cazul acestei inculpate, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime. Tot Curtea de Apel a dispus confiscarea de la Mihaela Ela Udrea a sumelor de 7.500 lei și 500 de euro.

În luna septembrie a anului trecut, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei Mihaela Ela Udrea, director al Direcției Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sănătății, sub aspectul săvârșirii a 6 infracțiuni de luare de mită, din care două în formă continuată. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: în perioada 16 aprilie – 27 august 2015, Mihaela Ela Udrea a primit, în biroul său din cadrul Ministerului Sănătății, de la un număr de șase persoane, sume de bani (în total 7.500 lei și 500 de euro) și produse cosmetice, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la avizarea unor puncte de lucru farmaceutice. În același context, la data de 27 august 2015, procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatei fiind găsită suma de 2.000 lei. Cu ocazia percheziției, în biroul inculpatei au fost găsite sume de bani totalizând suma de 4.265 lei și mai multe produse cosmetice. În cauză, în vederea confiscării, procurorii anticorupție au dispus luarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra tuturor sumelor care au făcut obiectul infracțiunilor de corupție reținute în sarcina inculpatei Mihaela Ela Udrea. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Conform ultimei declaraţii de avere postate de Mihaela Udrea, în iunie, pe site-ul Ministerului Sănătăţii, aceasta are un teren agricol în judeţul Ilfov, în suprafaţă de 500 de metri pătraţi, cumpărat în 2014, precum şi două terenuri intravilane – unul de 500 de metri pătraţi, cumpărat în 2008, tot în Ilfov, şi celălalt de 900 de metri pătraţi, achiziţionat în 1993, în judeţul Prahova. De asemenea, Mihaela Udrea are un apartament de 88 de metri pătraţi în Bucureşti, cumpărat în anul 2012, o casă de vacanţă de 80 de metri pătraţi, în judeţul Prahova, şi o casă de 150 de metri pătraţi cumpărată în anul 2000 în Bucureşti. Directoarea din Ministerul Sănătăţii mai are şi un autoturism BMW X 3, cumpărat în 2010, precum şi bijuterii şi ceasuri în valoare de 6.500 de euro, dobândite în perioada 2000 – 2012. La capitolul venituri, ea declară un salariu anual de 45.749 lei obţinut de la Ministerul Sănătăţii, în timp ce soţul său menţionează venituri anuale de 105.737 lei din salariul de la Facultatea de Drept a Universităţiii Bucureşti, precum şi un salariu anual de 47.351 lei obţinut ca şi consilier la Senat. Mihaela Udrea mai menţionează venituri totale de 85.000 de euro din alte surse – un contract de donaţie din 2011 (30.000 euro) şi trei contracte de împrumut.

(Petre Coman)

3 Responses to Vâlceanca Mihaela Udrea, fost consilier local PD, condamnată definitiv la 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare

 1. CAND OMU' DEPASESTE MASURA ...

  … LACOMIA, PARVENITISMUL, AROGANTA, VELEITARISMUL, etc., etc., etc.
  MAI PE ROMANESTE, ASA SE INTAMPLA CAND UNII OAMENI PIERD MASURA, INCALCA BUNUL SIMT ELEMENTAR SI UITA UNDE AU PLECAT …

   
 2. SETEA DE BANI, MUICA, SI DRAGOSTILE MULTE ...

  … AU FACUT-O SA CADA DIN RAU IN MAI RAU :
  SI-A DISTRUS FAMILIA, A PLECAT IN LUMEA LARGA DUPA UNU SI DUPA ALTUL, ABANDONANDU-SI SOTUL SI CHIAR PE PROPRIUL SAU COPIL, SI-A BATUT JOC DE TOTI CEI CARE O AJUTASERA SI A UITAT DE ORICE RUSINE …

   
 3. O C . . . A

  REDUSA LA CEEACE E ESNTIAL, ASTA E – O C…A

   

Leave a Response