|vineri, aprilie 19, 2024
  • Follow Us!

Apavil a celebrat Ziua Mondială a Apei 

bea-apa-potabila

 

În data de 22 martie, Apavil a celebrat Ziua Mondială a Apei, care în acest an a avut ca temă centrală „Apa şi activităţile umane”. Prin sărbătorirea acestei zile, societatea de distribuție a apei în județul Vâlcea a dorit să le aducă aminte tuturor cetăţenilor importanţa pe care apa o are în existenţa, conservarea şi dezvoltarea tuturor organismelor de pe Terra.

Este esenţial să înţelegem problemele legate de necesitatea protejării cantitative şi calitative a apei şi de a pune în adevărata lumină responsabilităţile celor care au atribuţii în întreţinerea, valorificarea şi protejarea surselor de apă. În acest sens, trebuie subliniat rolul extrem de important pe care îl are fiecare salariat al Apavil în asigurarea unui serviciu de calitate, în beneficiul cetăţeanului şi cu respectarea mediului înconjurător.

În acest moment, nu există activitate umană care să nu depindă într-un fel sau altul de consumul de apă. Fie că ne referim la agricultură sau industrie, fie că vorbim despre noile tehnologii sau despre continuarea tehnicilor tradiţionale de producţie, apa rămâne un element esenţial. O societate este direct influenţată de cantitatea şi calitatea apei. Lipsa apei determină tulburări grave în societate, cu repercusiuni directe în dezvoltarea acesteia, în sănătatea şi educaţia cetăţenilor. O apă de proastă calitate are, de asemenea, efecte grave iar consecinţele sunt unele pe termen lung, care pot influenţa decisiv evoluţia societăţii.

Nu mai puţin de un miliard şi jumătate de persoane, adică aproximativ jumătate din populaţia activă a planetei, lucrează în sectoare de activitate din domeniul apei, ceea ce demonstrează importanţa extraordinară a acestui element vital, precum şi a celor care muncesc pentru asigurarea unor servicii de calitate. Trebuie menţionat faptul că Organizaţia Naţiunilor Unite consideră că cei un miliard şi jumătate de salariaţi din domeniul apei nu primesc recunoaşterea corespunzătoare importanţei muncii lor. Tocmai de aceea a fost aleasă tema din acest an, pentru ca societatea să înţeleagă mai bine rolul deosebit al celor care lucrează în domenii asociate apei.

Nu trebuie să uităm că având grijă de resursele de apă, ne îngrijim de viitorul nostru, al copiilor noştri, al planetei. Respectând munca celor care se asigură că societatea în care trăim are asigurate servicii de calitate în domeniul apei, ne respectăm de fapt pe noi înşine. Noi, cei de la Apavil, ne respectăm clienţii şi ne străduim în fiecare zi să le oferim servicii de calitate, astfel încât să primim de la ei apreciere pentru efortul depus pentru că, până la urmă, acesta este sensul oricărei activităţi umane: respectul reciproc al partenerilor.

Leave a Response