|sâmbătă, aprilie 20, 2024
  • Follow Us!

Fetele lui Vadim îl târăsc prin tribunal pe Adi de la Vâlcea 

google-plus-icon

Adi de la Vâlcea regretă amarnic faptul că a cântat piesa cu bucluc fără să ceară acordul poetului Vadim Tudor şi a compozitorului Marian Nistor

A plătit despăgubiri de 10.000 de lei ca să scape de procesul cu Marian Nistor şi cu Vadim Tudor, însă Adi de la Vâlcea s-a trezit chemat din nou la tribunal.

Tot scandalul a izbucnit în 2009, după ce mai mulţi manelişti ar fi interpretat melodia lui Marian Nistor, pe versurile lui Vadim Tudor, ”Fă-mă, Doamne, o lacrimă”. Autorii au apelat la justiţie şi au cerut despăgubiri, însă toate tunurile s-au îndreptat spre Dinuţ Adrian-Nicolae, alias Adi de la Vâlcea, şi câteva case de producţie. După ani de procese, Marian Nistor şi Vadim au câştigat războiul şi urmau să primească fiecare câte 20.000 de lei. Manelistul vâlcean, sătul să fie târât prin tribunale, a achitat partea lui de 10.000 de lei, plus cheltuieli de executare, după ce s-a trezit cu sechestru pe maşini. Asta, însă, nu l-a scăpat de probleme, aşa că s-a trezit din nou chemat la tribunal, tot pentru plata despăgubirilor.

Acum, Marian Nistor şi moştenitorii lui Vadim au făcut un nou demers în instanţă pentru a primi şi restul banilor, până la cei 40.000 de lei.  ”S-a făcut o contestaţie de executare pentru lămurire la titlu. Presupune ca instanţa să decidă care dintre pârâţi şi în ce cuantum oferă aceste despăgubiri. Domnul Dinuţ a plătit o sumă, însă noi am făcut această contestaţie pentru că vrem să ştim din partea cui obţinem cei 30.000 de lei. De la domnul Dinuţ, de la AMMA Record SRL sau de la EUROMUSIC SRL. Dacă soţia Doina şi fetele Lidia şi Eugenia se vor retrage, atunci domnul Nistor va mai primi doar 10.000 de lei, însă e important  să ştiu de unde-i iau”, a declarat avocata solistului de la Savoy, Ada Stănescu. Manelistul a rămas perplex când a auzit că Nistor mai vrea bani.

”Nu mai înţeleg nimic. Eu am achitat 10.000 de lei plus cheltuieli de executare. Am încercat să iau legătura că Marian Nistor, să ne înţelegem fără a mai ajunge prin tribunale. Nu am avut cu cine să discut”, a declarat Adi de la Vâlcea. Contactat de reporterii Click!, Nistor nu a dorit să comenteze. În schimb, Lidia, fiica cea mare a lui Vadim, ne-a zis: ”Am vorbit cu domnul Adi. I-am spus că nu ştim despre acest proces şi că ne vom retrage”.

Și ei au s-au certat ca la ușa cortului pe cântece

Piesele de succes învrăjbesc artiștii. De-a lungul timpului, soliști celebri au dat cu subsemnatul pe la tribunal după ce și-au furat unul altuia piesele și le-au interpretat fără drept. E de notorietate procesul intentat Loredanei Groza, în urmă cu 4 ani, de către Gabi Luncă. Aceasta a acuzat-o pe blondină că i-a cântat piesa ”Într-o zi la poarta mea”, fără să aibă acordul ei. Instanța nu i-a dat câștig de cauză lui Gabi Luncă. Mai mult, ”Regina muzicii lăutărești” trebuie să-i plătească pârâtei cheltuieli de judecată în valoare de 12.000 de euro. Procesul e încă pe rol. Și Marcel Iureș l-a dat în judecată pe Dan Bittman, dar și casa de producţie Holograf Productions SRL, fiind nemulţumit de banii primiţi în urma unei colaborări de acum 12 ani, la piesa ”Fără ea ”, când artistul a recitat preț de 24 de secunde.

Sursa: http://www.click.ro/

Leave a Response