|sâmbătă, aprilie 20, 2024
  • Follow Us!

Percheziţii la hackerii din Vâlcea! Mascații au adus 26 de persoane la DIICOT! 

infractor hacker cibernetic

Cele 25 de percheziţii (n.r. în municipul Bucureşti, Drăgăşani, Dănicei, Suteşti, Dobroteasa, Verguleasa, Vultureşti, Cungrea şi Strejeşti) au fost efectuate în cadrul unui dosar penal ce vizează activitatea infracţională a unui grup specializat în comiterea infracţiunilor de fraudă informatică şi spălarea banilor.   Au vândut pe internet utilaje agricole

Potrivit anchetatorilor,  în perioada 2014 – 2016, membrii grupului au indus în eroare mai multe persoane vătămate din diferite state din Europa, organizând licitaţii frauduloase pe mai multe site-uri,  cauzând un prejudiciu de peste 900.000 de euro.

„Cei 26 de membri au grupului infracţional ar fi postat din România anunţuri fictive de vânzare a unor bunuri, în special utilaje agricole, pe site-uri specializate în vânzări on-line.  Astfel, în prima fază, aceştia ar fi intrat în contact pe internet cu potenţiali clienţi din străinătate, discutând despre bunurile oferite spre vânzare, după care i-ar fi îndrumat pe clienţi să achite contravaloarea produsului prin transfer bancar într-un cont deschis în Polonia. După efectuarea plăţilor sumele de bani erau transferate în alte conturi deschise la unităţi bancare din Romania şi retraşi de la ghişeu sau ATM”, precizează Alina Teodorescu, purtător de cuvâtn IPJ Vâlcea.   În urma percheziţiilor, au fost ridicate 15 carduri bancare, 28 de telefoane mobile, 30 de cartele SIM, 1.430 de lei, suporţi cartele, 8 hard-diskuri, 8 laptop-uri, 2 unităţi centrale, o tabletă, 1 card de memorie, 14 stick-uri de memorie, un buletin italian fals, documente şi încrisuri ce interesează ancheta penală.

Faţă de 26 de persoane bănuite în cauză, cu vârste cuprinse între 21 şi 46 de ani, au fost econduse la audieri, la sediul DIICOT -Biroul Teritorial Vâlcea.

Citeste mai mult: adev.ro/o5m230

Leave a Response