|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Președintele PRU, Bogdan Diaconu, amenințat cu BOMBA de o musulmancă! 

bragau si diaconu_1

 

Pentru istorie, spuneti-ne cum v-a venit ideea infiintarii acestui partid si a programului, pentru ca si programul este important.

Ideea a venit din credinta mea launtrica, din valorile in care cred, din principiile de la care nu ma abat si din structura mea ideologica. Pentru prima data cand m-am gandit ca Romania si societatea romaneasca are nevoie de o forta nationalista care sa tina cu natiunea romana si cu Romania, a fost momentul in care m-am hotarat sa scriu primul meu volum, care se si intituleaza Romania Unita, de acolo vine si denumirea Partidul Romania Unita, de la prima mea carte publicata in 2012, la care am inceput sa lucrez in 2011.
La aceasta carte aveti prefata scrisa pe doamna Alina Gorghiu, lucru care m-a surprins foarte mult.
Alina Gorghiu e din Curtea de Arges, eu sunt din Curtea de Arges, ne cunosteam la vremea respectiva, nu era la varful PNL, era un om mai cu picioarele pe pamant decat acum si dupa cum ati vazut in aceasta carte am o prefata de Alina Gorghiu intr-adevar, una de la fostul ministru al sanatatii Nicolae Banicoiu care la acea vreme imi era coleg si prieten si de la bunul meu prieten, care este tot din Curtea de Arges , Dan Darabond fost primar al sectorului 6.
-Doamna Gorghiu va lauda cartea, de aceea nu isi mai poate retrage ideile pe care le-ati scris acolo.
Principalul atribut care ma caracterizeaza este consecventa, pentru ca nu o sa gasiti doua atitudini ale mele publicate sau doua gesturi care se contrazic unul cu altul, timp de sase ani de cand sunt pe scena publica.
Care idee a fost intai, a cartii sau a partidului, asta tot pentru istorie?
Cartea a venit din nevoia pe care am simtit-o de a-mi exprima gandurile si valorile in care cred si in timp ce m-am dedicat scrisului acelui volum, mi-am dat seama ca in partidele traditionale care au condus Romania in ultimii 26 de ani nu se pot impune aceste valori, pentru ca numitorul comun al tuturor acestor partide care s-au perindat rand pe rand la guvernarea Romaniei si care sunt in egala masura responsabile pentru situatia tarii noastre de astazi, este ca nu au ideologie, nu au doctrine si nu cred in nimic, sunt doar niste gasti de interese care urmaresc accederea la putere pentru satisfacerea intereselor personale sau de grup.
Domnule Presedinte sunteti foarte tanar, va intreb, pentru ca la varsta dumneavoastra, nu cumva, asa cum zicea si regretatul Vadim Tudor, imbracati camasa mortii, ca sa zic asa, mergand pe ideea unui partid nationalist.
Nu, nici de cum, o imbrac de placere pentru ca o fac pentru tara mea, pentru crezul meu, pentru natiunea mea, inclusiv manat de teama pentru ca nu cumva unul dintre copiii mei sa nu-mi spuna intr-o dimineata ca vrea sa plece din tara sa, imi e teama de acel moment si sunt dator sa lupt pentru a evita un astfel de moment.
Trebuie curaj pentru a promova idei de genul acesta?
Da, sa stiti ca PRU are suficient de mult curaj si suficient de multa forta pentru a implementa in societatea romaneasca valorile in care credem.
Se spune ca cel care nu se teme in fata pericolului este inconstient, dumneavoastra va temeti?
Curajul este virtutea ce face posibila toate celelalte virtuti.
Parca sunteti cumva contra vantului, contra curentilor mondiali de gandire.
Daca analizati toate cercetarile sociologice, daca analizati tot ce doresc oamenii din jurul dumneavoastra sau din jurul meu, veti vedea ca nu sunt contra curentului opiniei publice, ci sunt in asentimentul a 90% dintre romani.
Partidul Romania Unita este o forta politica care prin vocea mea si-a asumat acest rol, si-a asumat o opozitie ferma la tendinta de globalizare, pentru ca noi tinem la valorile romanismului, la individualitatea si la suveranitatea natiunii romane.
Am observat ca dumneavoastra conduceti singur masina, ati venit la volan aici la Rm.Valcea, nu va e teama ca daca atingeti un anumit grad de simpatie, mergand cu masina vi se poate intampla ceva?
Probabil ca ati citit prin presa ca deja au inceput sa curga amenintarile de la unii si de la altii, ultima fiind o amenintare cu bomba de la o femeie musulmana, dar nu asta este important, cred in omul politic, in conducatorul care isi asuma responsabilitatea sa conduca o natiune, o tara, in conditiile in care are o capacitate de sacrificiu mare, pentru ca altfel nu se poate si sa stiti ca toti suntem datori cu o moarte, dar sa stim in ce conditii vom ajunge in stagiul acesta.

 

Dau exemplul Poloniei vis-a-vis de atitudinea sa in relatiile externe, de conduita, de verticalitatea si de demnitatea conducatorilor natiunii poloneze vis-a-vis de Bruxelles, vis-a-vis de celelalte puteri internationale, au avut sansa sa aiba parte de o clasa politica cu capacitate mare de sacrificiu. Este foarte adevarat ca si-au asumat un risc, este adevarat ca au picat si cu un avion, dar Polonia astazi este bine.
Am sesizat ca partidul dumneavoastra a semnat un protocol de colaborare cu un partid polonez. Ce pondere electorala are acel partid?
Este un partid la fel de tanar ca si al nostru, e un partid care se afla in plina ascensiune din punct de vedere al simpatiei societatii poloneze, este un partid care lupta cu pericolele care sunt astazi asupra Europei, ma refer la pericolul islamizarii Europei si la pericolul departarii de valorile crestine cu care Europa si-a scris istoria.

Este un partener ambitios cu care am plecat la drum, dar care veti vedea ca in cativa ani va da roade. Am semnat un parteneriat cu partidul Zmiana din Polonia pentru a constitui un bloc politic, un bloc nationalist cu partide nationaliste din tarile central si est europene, care sa fie o contrapondere la interesele tarilor occidentale.
Sunt sanse sa se realizeze aceasta liga?
Sigur ca da, veti vedea in lunile urmatoare ca vor venii sarbii, vor venii bulgarii, slovacii, slovenii…Noi practic am fost deschizatorii acestul bloc politic.
Prin ce va asemanati, prin ce va deosebiti de PRM?
Din pacate PRM, prin liderul sau a facut destul de mult rau conceptului de nationalist, pentru ca de multe ori printr-un discurs delirant l-a dus in derizoriu. Ceea ce facem noi, trebuie facut cu foarte mare grija, pentru ca discursul sa fie argumentat si bine ancorat in realitatile economice, sociale si politice pe care le traieste societatea.
Am observat o asemanare in faptul ca Vadim Tudor a fost demonizat decenii si parca ar fi inceput un proces de demonizare si asupra dumneavoastra, ca sunteti creatia nu stiu cui, ca urmariti nu stiu ce, incetul cu incetul se merge in aceeasi directie.
Astfel de lucruri vor continua, sunt acuze haotice, derutante si nu au fundament in realitate. Poate sa apara despre mine intr-o publicatie ca sunt creatia lui Putin in Romania si maine ca sunt agent CIA in aceeasi publicatie mi se pare prea mult. Singura asemanare dintre mine si Putin e ca avem neveste gimnaste.
Ati spus la inceput ca ideile dumneavoastra apar sub diverse forme pe retelele de socializare si ele sunt chiar agreate, iubite… intrebarea ar fi cat sunt ele de credibile? De pilda renegocierea contractelor noastre cu Uniunea Europeana, rediscutarea contractelor de privatizare. Ce sanse poate sa aiba Romania si care ar fi mecanismele prin care am putea sa ne raportam altfel la Uniunea Europeana?
Avem aceleasi sanse pe care le-a avut Polonia. Vedeti ca in Uniune exista un referendum in Marea Britanie, este poate un deschizator de drumuri acest referendum. Ati vazut gestul meu de la un eveniment al PRU in care am inlocuit steagul Uniunii Europene cu steagul Romaniei. A fost un gest pe care l-am simtit ca trebuie sa il fac, a fost un gest facut din suflet si din inima.
Din programul dumneavoastra care sunt ideile pe care le iubiti cel mai mult?
Daca vorbim de lucrurile strict economice, ca suntem intr-un an electoral, cel mai important lucru este ca resursele si bogatiile pe care le are Romania sa se reverse asupra traiului romanilor, nu sa fie jefuite si sa fie facute din ele profit urias de catre diverse corporatii si multinationale. De exemplu Petrom a fost instrainat catre OMV, cu tot cu resursele naturale ale acestui popor si iata cum astazi aceste resurse au ajuns in mana rusilor.
Va aflati la Rm.Valcea, ce stiti despre viata politica a acestui oras?
Despre viata politica actuala ar trebui sa vorbiti mai mult cu presedintele nostru de la Valcea. Despre Rm.Valcea in schimb stiu destul de multe, mi-am petrecut adolescenta aici, prin parcul Zavoi, am si rude aici, era sa ma si casatoresc aici acum cativa ani. Eu mi-am petrecut adolescenta in Rm.Valcea in perioada in care era unul dintre orasele cu cea mai rapida dezvoltare in anii 1996-2000.

Din pacate, acum observ ca Rm.Valcea, de cativa ani de zile, datorita coruptiei generalizate, si-a infranat dezvoltarea, a regresat. Au fost prea multi primari arestati, prea multa coruptie. Eu nu cred ca in 2016, cand toata lumea spune despre coruptie ca blocheaza bunastrarea romanilor, uneori chiar ucide, mai poti sa vii cu un primar care are condamnari pentru coruptie, mi se pare prea mult.
De ce sa voteze valcenii acum, la locale, Partidul Romania Unita?
Trebuie sa voteze altceva decat ceea ce au votat in ultimii 26 de ani. PRU reprezinta un partid nou, un partid care are valori in care crede indiferent ce spune stanga sau dreapta. Vom ramane consecventi cu valorile noastre, credem ca putem schimba Romania in bine, nu prin carpeala ci printr-o reconstructie totala a tarii.

Gheorghe Smeoreanu

Leave a Response