|sâmbătă, aprilie 13, 2024
 • Follow Us!

Urmăritul PENAL Gică Păsat, pus de PNL Vâlcea pe locul trei la Consiliul Județean! Criterii de integritate, călcate în picioare de Cristian Buican! 

buican

PNL Vâlcea a dat publicității lista candidaților la Consiliul Județean Vâlcea. Pe poziția a treia se află în mod surprinzător actualul președinte interimar al Consiliului Județean Vâlcea, Gheorghe Păsat, CERCETAT DE DNA ÎNTR-UN DOSAR DE CORUPȚIE! Astfel, președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, demonstrează că nu dă doi lei pe criteriile de integritate pentru candidații PNL adoptate în luna decembrie 2015 de Consiliul Național al partidului. Mai precis, prin această candidatură, PNL Vâlcea încalcă punctul 10. Probleme penale – litera c. Să nu fi început împotriva sa urmărirea penală pentru fapte de corupţie! Împotriva lui Păsat a început urmărirea penală pentru: abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit; abuz de incredere prin fraudarea creditorilor, sub forma complicitatii.

Consiliu Național la Palatul Parlamentului
Criteriile de integritate pentru candidații PNL, adoptate

UPDATE Consiliul Național al PNL a adoptat vineri criteriile de integritate pe care trebuie să le îndeplinească cei care vor candida în alegerile din 2016.

Potrivit „Decalogului” adoptat de liberalii prezenţi la CN PNL, nu vor putea candida la alegerile locale, parlamentare şi europarlamentare cei care intră sub incidenţa lustraţiei (să nu fi fost membru sau colaborator al fostei securităţi şi să nu fi fost dovedit ofiţer acoperit, să nu fi deţinut funcţii retribuite în aparatul de conducere al Partidului Comunist Român, la orice nivel), traseiştii (cei care şi-au schimbat apartenenţa politică astfel încât să fi candidat pentru al treilea partid politic, altfel decât prin fuziuni), persoanele care şi-au angajat în funcţii, în cadrul instituţiilor publice pe care le-a condus sau le conduce, soţul/soţia, rude sau afini de gradul I, persoanele care au avut afaceri cu instituţia pentru care candidează sau cu instituţii din subordinea acesteia, precum şi cele care au comis fals în declaraţia de avere sau interese, dovedit prin decizie judecătorească.

Liberalii stabiliseră în Comisia de unificare zece criterii pe care trebuie să le îndeplinească cei care candidează la alegerile locale și parlamentare de anul viitor.

Criteriile impuse candidaţilor pentru alegeri

1. Lustraţie. a. Să nu fi fost membru sau colaborator al fostei Securităţi şi să nu fi fost dovedit ofiţer acoperit. b. Să nu fi deţinut funcţii retribuite în aparatul de conducere al Partidului Comunist Român, la orice nivel.

2. Traseism.Să nu-şi fi schimbat apartenenţa politică astfel încât să fie candidat pentru al treilea partid politic, altfel decât prin fuziuni.

3. Nepotism. Să nu fi angajat în funcţii în cadrul instituţiilor publice pe care le-a condus soţia, soţul, rude sau afini de gradul 1.

4. Contractele şi relaţia cu statul. Să nu fie implicate în afaceri sau contracte cu instituţia pentru care candidează sau în instituţii din subordinea acesteia.

5. Fals în declaraţii. Să nu aibă nereguli sau falsuri constatate prin decizii definitive în declaraţia de avere sau de interese.

6. Incompatibilitate şi conflict de interese. Să nu se afle sub efectul unei decizii definitive de incompatibilitate sau conflict de interese.

7. Atitudini discriminatorii. Să nu fi avut declaraţii sau atitudini rasiste, şovine, xenofobe sau discriminatorii.

8. Datorii la buget. Să nu înregistreze datorii la bugetul local (persoană fizică)

9. Plagiat. Să nu fi fost dovedit prin decizie judecătorească definitivă că a obţinut diplome sau alte titluri prin plagiat.

10. Probleme penale. a. Să nu fi fost condamnat definitiv pentru o infracţiune de corupţie sau pentru infracţiuni comise cu violenţă. b. Să nu fi fost condamnat definitiv pentru alte infracţiuni cu intenţie. c. Să nu fi început împotriva sa urmărirea penală pentru fapte de corupţie sau infracţiuni comise cu violenţă. d. Să nu fi fost trimis în judecată pentru alte infracţiuni comise cu intenţie. e. Să nu se afle într-o măsură preventivă – arest, arest la domiciliu sau control judiciar pentru orice infracţiune cu intenţie.

Presedintele interimar al Consiliului Judetean Valcea, Gheorghe Pasat, urmarit penal de DNA

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 23 februarie 2016, 17:23 Dosare Anticoruptie

 

Gheorghe Pasat
Gheorghe Pasat
Foto: cjvalcea.ro
Presedintele interimar al Consiliului Judetean Valcea, Gheorghe Pasat, si alti cinci directori si functionari publici din subordine sunt urmariti penal de procurorii anticoruptie pentru abuz in serviciu si abuz de incredere prin fraudarea creditorilor, informeaza Directia Nationala Anticoruptie (DNA) intr-un comunicat. De asemenea, directorul financiar al unei societati comerciale a fost retinut in acest dosar.

Astfel, potrivit comunicatului difuzat marti de DNA, „procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 23 februarie 2016, a inculpatei:

DENSOREAN DANIELA, director financiar al unei societati comerciale, cu privire la savarsirea infractiunilor de:

– fals in inscrisuri sub semnatura privata,
– complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
– abuz de incredere prin fraudarea creditorilor,
– instigare la spalare de bani, in forma continuata,
– folosirea, cu rea-credinta, de bunuri sau a creditului de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia,

De asemenea, procurorii anticoruptie au mai dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de suspectii:

MITITELU CLAUDIU-MARIAN, administrator al unei societati comerciale, cu privire la savarsirea infractiunilor de:

– fals in inscrisuri sub semnatura privata,
– abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, sub forma complicitatii
– abuz de incredere prin fraudarea creditorilor,
– instigare la spalare de bani, in forma continuata,
– folosirea, cu rea-credinta, de bunuri sau a creditului de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia,

PASAT GHEORGHE, vicepresedinte cu atributii de presedinte al Consiliului Judetean Valcea,
ALEXANDRESCU CARMEN MANUELA, director general in cadrul Consiliului Judetean Valcea,
DIRINEA CONSTANTIN, secretar al Judetului Valcea,
PREDESCU CONSTANTIN MIRCEA, director general al Directiei Generale Economice in cadrul Consiliului Judetean Valcea,
RIZEA CONSTANTIN, sef al Serviciului Buget din Directia Generala Economica in cadrul Consiliului Judetean Valcea,
LAZAROIU (fosta COJOCARU) MARIA, consilier juridic in cadrul Consiliului Judetean Valcea,
toti cu privire la savarsirea infractiunilor de:

– abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
– abuz de incredere prin fraudarea creditorilor, sub forma complicitatii

Potrivit comunicatului, „in ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

 • In perioada octombrie 2015 – ianuarie 2016, inculpata Densorean Daniela si suspectul Mititelu Claudiu-Marian, in calitate de reprezentanti ai unei societati comerciale, in intelegere cu persoane cu functii de conducere si functionari publici din cadrul Consiliului Judetean Valcea, au initiat un mecanism fraudulos prin care sa evite executarea silita a conturilor firmei de catre creditori.
 • De mentionat este faptul ca, societatea reprezentata de cele doua persoane avea in derulare un contract incheiat cu Consiliul Judetean Valcea, ce avea ca obiect Asistenta tehnica pentru supervizarea lucrarilor la CET GOVORA in cadrul proiectului Reabilitarea Sistemului de Termoficare Urbana la nivelul Municipiului Ramnicu Valcea pentru perioada 2009-2029, in scopul conformarii la legislatia de mediu si cresterii eficientei energetice.
 • In scopul aratat mai sus, in luna decembrie 2015, inculpata Densorean Daniela si suspectul Mititelu Claudiu-Marian au incheiat in fals cu o societate comerciala din Turcia, un contract prin care ar fi cesionat cu titlu gratuit dreptul de creanta cu garantiile si accesoriile acestuia, provenite din contractul mentionat mai sus. De asemenea, in aceeasi perioada, cele doua persoane au mai intocmit si o notificare prin care societatea cesionara ar fi solicitat Consiliului Judetean Valcea sa achite sumele datorate intr-un anumit cont deschis la o unitate bancara.
 • La data de 23 decembrie 2015, cele doua inscrisuri au fost depuse de inculpata Densorean Daniela la Consiliul Judetean Valcea.
 • Ulterior, in baza celor doua documente false, ceilalti suspecti, reprezentanti ai Consiliului Judetean Valcea, prin indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu si incalcarea prevederilor contractuale, au incheiat cu inculpata Densorean Daniela si suspectul Mititelu Claudiu-Marian un act aditional la contractul de servicii aratat mai sus, in care se stipula ca se inlocuieste contul societatii reprezentate de cei doi, cu un altul al firmei cesionare.
 • La data de 29 decembrie 2015, in baza documentului mentionat anterior, Consiliul Judetean Valcea a achitat, in mod nejustificat, suma totala de 150.571,69 lei (inclusiv TVA) reprezentand transa de plata trimestriala aferenta contractului de servicii in contul de trezorerie al societatii cesionare.
 • Acest lucru a avut drept consecinta, pe de o parte, evitarea incasarii in conturile poprite ale firmei reprezentate de inculpata Densorean Daniela si suspectul Mititelu Claudiu-Marian, a sumei de 150.571,69 lei si, pe de alta parte, neincasarea de catre ANAF a sumelor cuvenite.
 • In continuare, la data de 21 ianuarie 2016, inculpata Densorean Daniela si suspectul Mititelu Claudiu-Marian au determinat o persoana din conducerea firmei turcesti sa ridice in numerar si sa transfere in conturile unor persoane fizice si juridice, sume de bani (in total 150.571,69 lei) cu titlu de: plata drepturilor salariale ale unor angajati si plata unor furnizori si prestatori servicii”.

Inculpata Densorean Daniela urmeaza sa fie prezentata la data de 23 februarie 2016, Tribunalului Iasi, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, mai precizeaza DNA.

 

2 Responses to Urmăritul PENAL Gică Păsat, pus de PNL Vâlcea pe locul trei la Consiliul Județean! Criterii de integritate, călcate în picioare de Cristian Buican!

 1. MARIAN legionarul

  PĂI, GICĂ PĂSAT TREBUIE SĂ DE SOCOTEALĂ ȘI PENTRU ALTE CĂCĂNĂRII: MODALITATEA ILEGALĂ DE ACHIZIȚIONARE A TOMOGRAFULUI, LA SPITALUL VÂLCEAN, PREȚUL UMFLAT CU 50.000 DE EURO, FIRMA ALEASĂ DUBIOS, PLĂȚILE PREFERENȚIALE, TOTUL PE FONDUL IMBECILITĂȚII ȘI NEGHIOBIEI CARE-L CARACTERIZEAZĂ. DESPRE LĂPTARUL DE BUICAN CRISTI-ANUS, CE SĂ SPUNEM. AMINTIȚI DVS. O REALIZARE A JUDEȚULUI, SUB MANDATELE SALE. UNA SINGURĂ. AU DEVALIZAT CET-UL, PRIN DECUSEARĂ, JIVAN-ALCOOLISTUL, OLTCHIMUL RJDAPS – PRIN VĂLIMĂREANU, ȘI ALTELE. NIȘTE TROGLODIȚI ȘI CĂCĂNARI ORDINARI. SPER CA VÂLCENII, SĂ NU MAI VOTEZE ASTFEL DE LICHELE ȘI HAIMANALE!!!

   
 2. MIRCEA POPONARU

  PNL + PDL = O ADUNĂTURĂ DE GUNOAIE PENALE! BLESTEMȚI SĂ FIE CEI CE VOR VOTA ACEASTĂ GAȘCĂ DE PRĂPĂDIȚI, PĂSAT, TĂRĂȘENIE, PÂRVU, POENARU, VÂLCU, CRĂCIUNESCU, ȘI ALTE LICHELE. CE SĂ VĂ SPUN: HAI SICTIR POCITANII NESIMȚITE ȘI CUFURITE!

   

Leave a Response