|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Carmen Stănescu Lixandru, candidatul PSD la Sutești: Întotdeauna trebuie să fim aproape de oameni! 

Carmen Stanescu Lixandru

 

Vă rog să-mi spuneți  cum a apărut ideea aceasta de a candida la primărie?

Ideea de a candida la primărie a venit în momentul în care am zis că trebuie să duc  mai departe ceea ce s-a făcut în comună. Nu prea sunt de acord cu ideeile contracandidaților. Am zis că este păcat să nu întreținem și să facem și mai multe, dacă se poate, cu toate că, deja, multe lucruri sunt făcute în comună.

Vorbiți-ne în câteva cuvinte despre principalele realizări ale tatălui dumneavoastră, Ion Stănescu, în calitate de edil.Ce considerați că s-a schimbat în bine, în anii aceștia în care dânsul a condus comuna?

Sunt lucruri vizibile. Este asfalt aproape peste tot. Mai sunt mici porțiuni pe unde se mai asfaltează. Nu exista o primărie în care să poți intra cu drag, până să vină tatăl meu la conducere. A început proiectul cu dalarea trotuarelor, iluminatul public, alimentarea cu apă și canalizarea. Sunt multe aspecte care contează pentru viața socială a comunității. Avem și un centru comercial, ceea ce este foarte bine pentru comunitate. Nu trebuie să se mai ducă la Drăgășani pentru cumpărături. Există și un hotel, terenul de sport, sală de sport. Sunt condiții exact ca la oraș. Și acum urmează proiectul cu gazele.

Se poate spune că Suteștiul este un mic cartier al Drăgășaniului. Și această clădire în care ne aflăm arată foarte bine.

Sigur că da. În acest centru multifuncțional beneficiarii sunt foarte încântați și spun că se simt ca la a doua casă. Au parte de un psiholog, avem infirmerie, asistenți sociali, bucătar, administrator curățenie. Toți însuflețim acest loc. Suntem ca o familie. Venim cu tot felul de idei noi, avem activități, avem excursii. Încercăm, mai ales pentru vârsta a treia, să fie mai optimiști.

Primăria contribuie la funcționarea acestui centru, vă acordă subvenții pentru fiecare beneficiar în parte?

Da, pentru fiecare beneficiar se alocă o sumă, și anume, 12 lei/zi de persoană. Până acum lucrurile merg așa cum trebuie

Care credeți că sunt atuurile care vă recomandă pentru funcția de primar? În comparație cu ceilalți contracandidați.

Sunt o persoană care reușește. Așa spun eu și așa spun și cei de la locul de muncă. Așa mă percep oamenii și putem să-i întrebăm și pe ei, sunt o persoană deschisă, gata oricând să le dea o mână de ajutor și să-i înțeleagă. Întotdeauna trebuie să fim aproape de oameni.

Ați început campania, vorbiți cu oamenii?

Campania va începe pe data  de 6 mai. Din cât am interacționat eu cu oamenii am văzut că sunt încântați de idee. Majoritatea mă știu de mică. Aici m-am născut, aici am copilărit, aici am crescut. În momentul de față locuiesc aici.

În familie cum a fost percepută ideea de a candida?

Soțul mă susține din toate punctele de vedere.

Foarte frumos! Mă bucur și vă doresc mult succes!

Tiberiu Pîrnău

 

 

 

 

Leave a Response