|joi, septembrie 28, 2023
  • Follow Us!

Transelectrica, cat pe ce sa provoace un DEZASTRU în Vâlcea prin toaletarea pomilor în zona Vidraru-Arefu 

pana curent

În 1 iunie, dupa ora 16:20, sistemul energetic national s-a aflat in pericol de criza majoră. În judetele Vâlcea și Argeș a fost întrerupta alimentarea cu energie electrica a multor localitati.

Municipiile Rm. Vâlcea, Curtea de Argeș, Câmpulung și 120.000 de abonati au avut o lipsa de alimentare cu energie electrică de aproape o suta de minute.

Transelectrica  și CEZ  au încercat sa paseze raspunderea pentru incident catre Hidroelectrica. Dezechilibrul nu s-a produs din cauza Hidroelectrica, arata un comunicat al companiei, ci în urma actiunii de toaletare a copacilor pe liniile de transport Vidraru- Arefu – potrivit jurnalul.ro

Hidrolectrica a pus in functiune  imediat grupurile disponibile pentru a compensa decuplarile provocate de lipsa de profesionalism a celor care au raspunderea dispecerizarii și asigurarii transportului si aprovizionarii consumatorilor.

Transelectrica si CEZ au TOALETAT COPACII intr-o perioada de AVERTIZARI METEO SEVERE in zona VALCEA  ȘI ARGEȘ, POTRIVIT HIDROELECTRICA, aceasta fiind una din cauzele defectiunii din sistem.

Un asemenea incident, ca amploare, nu s-a mai produs de 39 de ani in sistemul energetic national.

Leave a Response