|sâmbătă, februarie 24, 2024
  • Follow Us!

Comandantii IPJ Valcea, ACUZATI de NEREGULI de mai multi politisti 

berechet-politist

Pe adresele electronice ale presei valcene, un grup de politisti nemultumiti de conducerea IPJ Valcea a trimis urmatoarea scrisoare:

”La conducerea IPJ Vâlcea au fost numiți în funcții de Împuternicit Inspector Șef Comisar șef de poliție Berechet Bogdan și Împuternicit al șefului IPJ comisar șef de poliție Giuroiu Răzvan, care au comis o serie de nereguli de numire în funcții de conducere a unor ofițeri fără experiență profesională, unii dintre aceștia în perioada anilor trecuți au comis abateri disciplinare și foarte mulți fac naveta de la locul de muncă la locul de domiciliu. În acest sens, exemplificăm:

–  împuternicirea ca șef al Poliției Băile Govora a subcomisar de poliției Puiu Călinescu, care provine din rândul polițiștilor neoperativi, acesta fiind împuternicit și la biroul OP din cadrul Poliției municipiului Drăgășani pe o perioadă de 2 săptămâni.

– un alt exemplu demn de o ironie de nedescris este situația împuternicitului subcomisar de poliție Mihai Onițoiu, căruia în luna decembrie 2016 i s-a retras împuternicirea de la comanda Serviciului Resurse Umane datorită unor probleme disciplinare (neglijență în serviciu), iar în luna ianuarie 2017, fără finalizarea cercetărilor administrative, și probabil penale, a fost împuternicit ca șef al orașului Băbeni.

– Nu știm în ce măsură Serviciul de Ordine Publică al IPJ Vâlcea ar putea obțoine rezultate pozitive, întrucât ofițerii cu experiență profesională din cadrul acestei structuri nu au fost împuterniciți și, fără nicio explicație, pe această funcție a fost împuternicit comisarul șef Bojete Georgian, care nu a lucrat niciodată în structurile de ordine publică. Datorită lipsei de transparență privind împuternicirea polițistului Bojete Georgian în funcția de șef serviciu, toți polițiștii de ordine publică din cadrul acestei structuri sunt revoltați și au protestat față de această decizie, în acest sens, comisarul șef Berechet i-a convocat într-o ședință, spunându-le că nu este treaba lor cine conduce acest serviciu.

Navetiști în funcții de comandă împuterniciți de comisar șef de poliție Berechet mai sunt:

– comisar șef de poliție Nicolaescu Laurențiu, împuternicit șef la Biroul Investigații Criminale din cadrul Poliției municipale Vâlcea, care zilnic face naveta la Horezu, deși în cadrul acestui birou existau ofițeri competenți și cu o vechime îndelungată pe această linie de muncă. Între timp, ofițerul dorit de actuala conducere a IPJ Vâlcea a fost numit în funcție în urma unui concurs la care a fost unicul candidat

– La poliția Olănești, a fost împuternicit un alt navetist, un comisar de poliție Pascu Tudorel, care face naveta la Râmnicu Vâlcea și care a fost mazilit din funcția de împuternicit șef serviciu investigații criminale fără nicio explicație pentru ca în această funcție să fie împuternicit un alt ofițer dorit de cei doi șefi ai IPJ Vâlcea

– La secția de Poliție Măciuca a fost împuternicit scms Alin Bulearcă, care face naveta la Râmnicu Vâlcea

Ne întrebăm oare polițiști din cadrul municipiului Drăgașani sau de la Bălcești nu aveau calități pentru a ocupa funcția de la Măciuca

– La secția de Poliție Zătreni a fost împuternicită o doamnă polițist fără experiență profesională, care face naveta la Berbești.

– La poliția orașului Ocnele Mari, după ce a picat examenul ca șef al poliției Horezu, cms Buși Constantin a fost împuternicit șef al poliției Ocnele Mari, ofițer ce face naveta în orașul Horezu.

– Actualmente la serviciul Logistic este împuternicit comisar șef de poliție Diaconu Dacian, care face naveta zilnic Craiova – Râmnicu Vâlcea, primind bani pentru navetă. Oare alt polițist din IPJ Vâlcea nu poate fi împuternicit?

– În luna octombrie 2016, subcomisar de poliție Neghină Cristian a fost împuternicit ca adjunct al șefului Poliției Râmnicu Vâlcea, fără ca acesta să fi lucrat 1 minut în cadrul acestei subunități de poliție. Ne întrebăm ce motivație mai au ofițerii de poliție care lucrează la Poliția municipiului de ani buni și depun eforturi și sacrificii pentru liniștea cetățenilor din Râmnicu Vâlcea.

Noi, polițiștii vâlceni, ne întrebăm ce perspective mai avem când în jurul nostru observăm nereguli comise zilnic de cei doi împuterniciți la conducerea Poliției Vâlcea și considerăm că ar trebui sesizată și Curtea de Conturi cu privire la cheltuirea banilor publici investiți ineficient pe ocuparea unor funcții de conducere de către polițiștii navetiști”

One Response to Comandantii IPJ Valcea, ACUZATI de NEREGULI de mai multi politisti

  1. Laurian C.

    S-ar parea ca interesele meschine ale celor care conduc destinele Politiei romane au condus la aceste numiri.
    Ar fi bine sa fie luate in considerare spusele politistilor de buna credinta si sa-i rejecteze pe impostori. Dixit.

     

Leave a Response