|joi, februarie 22, 2024
  • Follow Us!

INCREDIBIL! In doar doua zile, politistii valceni au aplicat 439 de amenzi soferilor 

amenda_politie1_2_

INFRACŢIUNI ŞI CONTRAVENŢII LA REGIMUL CIRCULAŢIEI RUTIERE, CONSTATATE DE POLIŢIŞTII VÂLCENI

În acest weekend., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au fost prezenţi în trafic şi au acţionat pentru creşterea gradului de disciplină rutieră pe drumurile publice.

Cu acest prilej, poliţiştii au aplicat 439 de sancţiuni contravenţionale participanţilor la trafic care nu au respectat normele de circulaţie rutieră. Au fost sancţionaţi 341 de conducători auto pentru încălcarea regimului legal de viteză şi 98 de sancţiuni contravenţionale pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reţinute 29 de permise de conducere şi retrase 2 certificate de înmatriculare.

Nu au lipsit nici infracţiunile rutiere, respectiv conducerea sub influenţa alcoolului.

La data de 2 aprilie a.c., în jurul orei 23.00, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Suteşti, au oprit în trafic, pe raza comunei Glăvile, un autoturism, condus de T.D.A., de 38 de ani, din comuna Glăvile.

Având în vedere că bărbatul emana halenă alcoolică, poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Drăgăşani pentru prelevarea a două probe biologice de sânge, faţă de acesta efectuându-se cercetări pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

 

***

De asemenea, la data de 1 aprilie a.c., în jurul orei 20.00, poliţişti din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Pietrari, au oprit în trafic, pe drumul judeţean 646 E, pe raza comunei Bărbăteşti, un moped, condus de S.V., de 35 de ani, din comuna Stoeneşti.

Poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest pe bărbat, rezultând o concentraţie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Horezu pentru prelevarea a două probe biologice de sânge.

De asemenea, poliţiştii au constatat că bărbatul nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de: conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu.

 

Leave a Response