|vineri, februarie 23, 2024
  • Follow Us!

Constantin Niţă: „Privatizarea Oltchim trebuie făcută integrat şi nu pe bucăţi” 

constantin nita

Constantin Niţă, fost ministru al Economiei, nu crede în vânzarea combinatului „Oltchim”, prin noua metodă – pe pachete de active.

Domnia sa a răspuns, pe blogul personal, declaraţiilor făcute de avocatul Gheorghe Piperea, partener în cadrul Rominsolv, administrator judiciar al combinatului, într-un interviu pentru ziarul „BURSA”.

Gheorghe Piperea a spus că „Oltchim nu se vinde pe bucăţi, ci pe centre de afaceri”.

„De principiu, eu nu cred în astfel de tipuri de privatizare”, a scris Constantin Niţă, adăugând: „Mai peste tot, un asemenea model de privatizare a fost un eşec (în cazul majorităţii platformelor industriale, exemplu IMGB sau Roman SA).

Referitor la chestiunea legată de vânzare la fier vechi, am aflat că sunt interesate cel puţin două firme care se ocupă de tăierea şi vânzarea de fier vechi. Bănuiesc că vor participa la licitarea unor «centre» nu pentru a investi în modernizarea instalaţiilor, ci pentru a face bani din vânzarea fierului vechi. Este posibil să nu fie aşa, dar în momentul de faţă aşa se vede”.

Fostul ministru a mai adăugat că dacă privatizarea se făcea pe centre de profit, avea încredere mai mare că se poate păstra integritatea acestei companii: „În varianta propusă de domnia sa (n.r. Gheorghe Piperea) este exclusă păstrarea obiectului de activitate şi funcţionarea, cât de cât integrată, a acestei companii. Atunci când definim un centru de afaceri ne ducem cu gândul la existenţa, în acelaşi centru, a mai multor firme cu obiect de activitate diferit, cu management diferit….

Continuarea pe bursa.ro

Leave a Response