|joi, februarie 22, 2024
  • Follow Us!

Turişti blocaţi pe Transalpina, între Vâlcea si Alba. Au fost salvaţi de jandarmi 

DSC_0280-300x200

Cinci turişti care circulau cu o maşină au rămaşi blocaţi pe Transalpina, din cauza zăpezii. Au sunat la 112, iar jandarmii i-au recuperat. Intervenţia nu a fost uşoară pentru că s-a desfăşurat pe timp de noapte, în Pasul Tărtărău – potrivit alba24.ro

Jandarmeria Alba a fost informată telefonic, marţi, 4 aprilie, la ora 23.30, în urma unui apel S.N.U.A.U. – 112, despre faptul că cinci persoane adulte au nevoie de ajutor, deoarece maşina în care se aflau a rămas blocată pe drumul naţional 67 C (Transalpina), transmit jandarmii.

La ora 1.30, subofiţerii au ajuns la faţa locului, zona Pasul Tărtărău şi s-au deplasat 1 km. în judeţul Vâlcea unde au identificat autoturismul care avea probleme la motor şi nu mai putea fi pornit. La sosirea echipajului de jandarmi turiştii se aflau în stare bună de sănătate.

La scurt timp, la faţa locului a ajuns şi un echipaj de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Vâlcea şi împreună au condus persoanele la o cabană din zona Obârşia Lotrului. Efectivele din cadrul IJJ Alba s-au pus în mișcare pe drumul de întoarcere la ora 2.30.

Leave a Response